Следва

Радина Кърджилова с Деян Донков. Възможно ли е!?

Красива на 55! Омагьосващата Ирен Кривошиева

Може би всички сме чували за драмите в живота й, за петте й брака и за осъществената й американска мечта да има...

Лица преди 12 години

Поводът не е изминалият 24-ти май, макар че ни се искаше на тази дата да се съберат всички талантливи български актьори и творци от миналото и днес, тук, на наша територия, за да ни покажат, че има с какво да се гордеем. Поводът за прекрасната ни среща с Ирен Кривошиева, актрисата с младежки дух, красиво лице и емблематичните роли в киното, а също и с успехи зад граница, е една класация на Вю София, за която за сега няма да ти издаваме повече.

Може би всички знаят за драмите в живота й, за петте й брака и за осъществената й американска мечта да има собствен бизнес, но нас повече ни интересува Ирен Кривошиева като жена и кино икона, от която всеки, който иска, може да научи много важни и красиви неща. Ирен рекламира и продава българска мода, но за нея това не е само търговия. Като една от най-фините и омайни актриси на екран, тя действа по същия начин и на клиентите си, омагьосва ги, съблазнява ги и точно тази тайна на успеха се опитахме да разберем и ние.

Зодия Рак, 55-годишната красавица е майката на сина на Стефан Данаилов, факт, който никога не е бил предмет на излишно обсъждане или преекспониране в публичното пространство. Изключително стегната, много динамична и невероятно секси, Ирен ни свари кафе и ни омагьоса.

Наслади се и ти! 



V. S: Здравей, Ирен, добре дошла в България, изглеждаш прекрасно, сподели ни каква е тайната на красивото съзряване?
Ирен Кривошиева:
Духът ти. Как поддържаш духа си. Да поддържаш духа си млад. Да се грижиш и за физическото си здраве, защото те са взаимно свързани. Аз ходя на фитнес, плувам, ходя на йога. Доброто хранене е също много важно.

V. S: А какво има на тоалетката ти и в несесера ти? Какъв е твоят ритуал за хубост?
И. К.
Използвам кремове, ужасно много ги мразя, но пък трябва да ги използвам. Използвам защитен слънчев крем – 15-20 фактор. Най-основно разчитам на продуктите на Estée Lauder. Важно е да сменяш продуктите си обаче. Сега използвам и Shiseido.
В този т.нар. ритуал вътрешният стимул е много важен, сънят също! Друго много интересно при мен е, че каквото и да готвя си го слагам на лицето. Правя ли лимонада, слагам си лимони, правя ли салата от краставици - краставици, авокадо, дори ми се случва като беля картофи да си сложа и обелка от картоф. Много е важно да се поемат витамини. Вътрешността е свързана с външността.

V. S: Малко пластичната хирургия в определен етап от живота...  „За” или „Против” радикалните мерки?
И. К.
За! Човек трябва да прави каквото е нужно за да изглежда добре. Но с граници. Всяко прекалено нещо не е добре. Както и обратното, всяко нещо с мярка е прекрасно.

VS: Назови пет жени, които са еталон за добър стил, вечните икони?
И. К.
Мерил Стрийп. Харесвам я като стил заради мекотата на поведението й. За мен модата означава характер. Другата ми любимка е Нели Топалова. Ех, все актриси ми идват в ума. Например много хора оприличават жената на Обама като новата Джаки Кенеди, но аз не мисля така. А това са жени от класа. Харесвам тийнейджърския стил на обличане. Мммм... друга известна жена, която ми е еталон, е Ан Хатауей. Много е елегантна. Хем фино, хем младежки. Анджелина Джоли ми харесва, Холи Бери е готина, има стил. Мег Раян също! Много я харесвам! Ооо, и Никол Кидман, но май станаха повече от пет. Има много красиви жени, които оставят отпечатък заради държанието, стила и ролите си в живота и в киното.



V. S: Коя е най-красивата българска актриса, според теб? Вечната красавица.
И. К.
Невена Коканова. Тя си остава вечна. Има един друг тип красота, харизматична.

V. S: Кои са нещата от гардероба ти, които не би подарила или дала на някого за нищо на света?
И. К.
Няма такова нещо. Всичко ще си дам! (смее се) И тъкмо нов гардероб ще си направя. Бързо ми омръзват.

V. S. Ти си супер заредена с енергия, от теб струи усещане за фантастична индивидуалност. Научи ни!
И. К. Младежки дух, младежки стил, това е, и още натуралното, естественото. Също класиката, добрите кройки. Anthropologie style. Това даже ми е и един от любимите магазини„ Anthropologie”.

V. S. Колко най-много си давала за дреха, признай си?
И. К.
Хм, за едно червено палто от French connection - 290$. Иначе аз за дрехи пари много много не давам. Против second hands съм, не за друго, просто съм много гнуслива. Харесвам vintage. Целият ми стил е от 20-те, 30-те. Като цяло голямо разнообразие цари в гардероба ми.

V. S. В какво трябва да се състои изкуството на съблазняването в дамския гардероб?
И. К.
Разголването не е съблазнително. Тайната е в прикритата голота (layers). Да се подава фуста от дантела, например. Ето това е секси в истинския смисъл на думата.



V. S: В съблазняването  ли е тайната на някои жени да им се отдава търговията? Ти също имаш успешен бизнес.
И. К.
Жената принципно е по-съобразителна. Заложено й е. Още открай време тя е, която върти дома. Мъжът носи парите в дома, жената ги събира. Таи в себе си спестовния дух. Комуникацията и контактите също са много присъщи за жената, което и е в основата на всяка добра търговия.

V. S: Каква е мантрата ти за успех? Като станеш, какво си казваш пред огледалото?
И. К.
Нямам огледало вече. Аз всеки ден съм различна. Различно ми е настроението и по различен начин се настройвам. Сега в момента просто имам една молитва. След като се събудя и попадна от едното измерение в друго, за да не се получи шок с действителността, казвам си молитва, за да навляза спокойно в деня. Аз съм много динамичен човек. Днес чух едно много хубаво изречение, което доста ме оприличава като човек: „Ако повтаряш непрекъснато това, което правиш в живота, не можеш да очакваш различен резултат всеки следващ път.”

V. S. Наскоро разбрахме, че в Щатите се продавали грънци. Харчи ли се нещо българско отвъд океана?
И. К.
Не. От грънците най-евтините са мексиканските, а най-красиви - италианските. Не мога да кажа, че българските се харчат добре. Или поне аз не знам.


Ирен Кривошиева с Иван Иванов

V. S: Да се върнем малко в годините на хубавото българско кино. Ние, в редакцията, смятаме, че във филмовото изкуство през социализма сте имали страхотен, естествен и елегантен стил. Кой се грижеше за това?
И. К.
Това се дължи на времето. Тогава приемаха филмовото изкуство за нещо „MAGIC”. Сега не е така. Много са звездите - това е проблемът.

V. S: Казахме за актрисите, но кой за теб е вечният български актьор?
И. К.
Стефан Данаилов. Той прескочи всякакво време. Вечният актьор е този, който сам работи за вечността си.

V.S: Благодарим ти, Ирен, за нас беше истинско удоволствие!
И. К.
И аз ви благодаря!
 

More Лица