Следва

Breathtaker - Гена Димитрова утре в НДК

Изложба Градът - Плакати на преподаватели и студенти

На 26 май от 18 часа в мраморното фоайе на Българското национално радио ще бъде открита изложбата ГРАДЪТ - плакати на преподаватели и студенти от катедрa...

Events преди 12 години

На 26 май от 18 часа в мраморното фоайе на Българското национално радио ще бъде открита изложбата ГРАДЪТ - плакати на преподаватели и студенти от катедра „Плакат и визуална комуникация” на НХА. Ще бъдат eкспонирани 40 плаката отразяващи живота на столичния град, разгледани през погледа на авторите.

Основната цел на изложбата е да бъде привлечено вниманието на младите хора върху проблемите на София, но и към добрите неща които рядко забелязваме. С намерение, че изразената активна творческа позиция на студентите и техните преподаватели ще предизвика обществения интерес и ще обърне внимание на столичани, че обликът на техния град зависи и от отношението им към него.

Изложбата „Градът“ е част от проект, който включва и други творчески инициативи на територията на столицата. Предстои през месец Септемви 2011 експозиция да бъде показана и в туристическия информационен център на София (в подлеза до СУ „Св. Климент Охридски“). По този начин гостите на столицата от страната и чужбина ще усетят вълнението и съпричастността на младите плакатисти към града в който живеят и творят.



Ръководител на проекта - проф. Георги Янков

Художници: проф. Иван Газдов, проф. Георги Янков, доц. д-р Николай Младенов, ас. Дамян Дамянов, преп. Стоян Дечев, преп. Ненко Атанасов, преп. Ирина Пенева и студентите от 4 курс на специалност „Плакат и визуална комуникация“ - Яна Попова, Свилена Тенева, Надежда Овчарова, Велико Пенчев, Пламена Дончева, Ивона Станиславова, Мария Томова, Сабина Токаджиева, Елица Атанасовa



26 май – 14 юни
„Мраморно фоайе“ на БНР

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.