Следва

News Екстаз в петък: Дейвид Шуимър стана татко, Skype в блокаж, Burberry излиза на печалба, да подгреем за Стинг

Breathtaker - Гена Димитрова утре в НДК

Не забравяй, утре, 27-ми май, в зала 1 на НДК ще бъдат отбелязани 70 години от рождението на една от най-великите...

Music преди 12 години

Не забравяй, утре, 27-ми май, в зала 1 на НДК ще бъдат отбелязани 70 години от рождението на една от най-великите оперни певици на България - Гена Димитрова. Чака ни грандиозна прожекция на операта "Набуко" от Верди от един исторически спектакъл на живо от 1981-ва, в който примата пее една от най-добрите Абигаиле в света въобще.

Записът е от Арена ди Верона, което, знаеш, е най-голямата и престижна открита сцена в света, а удоволствието да го гледаш ще ти струва само 5 лева, цена, която НДК предвижда специално за случая.

Прожекцията на спектакъла е в чест на 70-ата й годишнина, която беше на 6 май. В същия ден в миланската "Ла Скала" играха "Турандот" от Пучини в нейна памет.

В спектакъла, чието начало е в 19.00, освен на Гена Димитрова, ще можеш да се насладиш още на Ренато Брузон и Димитър Петков, а диригент е Маурицио Арена.

Записът е осигурен от Италианския културен институт и с подкрепата на Италианското посолство у нас. Прожекцията на операта "Набуко" е посветена също на 150 години от Обединението на Италия и е под патронажа на посланика на Италия у нас Стефано Бенацо.
 

More Music