Следва

Преслава Пейчева

Кейт Мос с модел на Пако Рабан от 69-та

Каквото и да й причиняват годините, индустрията все още е лудо влюбена в нея, а краката й под черната рокля с бяла....

преди 12 години

Каквото и да й причиняват годините, индустрията все още е лудо влюбена в нея, а краката й под черната рокля с бяла якичка ни напомниха, че е време да си запазим час в салона за красота за няколко процедури за хубави бедра.

Докато слиза от луксозното возило в Лондон обаче освен добре скроената къса бизнес рокля и класическите Лубутен, забелязахме в ръката на Кейт истинска винтидж находка от далечната 1969-та.

Нарича се Ultra Black Rubber le 69 и е дело на авангардиста Paco Rabanne. Емблематичният модел le 69 е направен от гумени и метални елементи, изцяло ръчна изработка на френските майстори. Определено този футуристичен модел на Рабан е изпреварил времето, в което е бил създаден, и затова почитателите на гръндж модата, както и самата Кейт, са му много благодарни.

Цената на le 69 в Щатите е между 1000 и 2500 щатски долара, в зависимост от размера, но за разлика от последен сезон Marc Jacobs например, тази има почти музейна стойност, защото, както знаем, Пако Рабан днес е отдаден най-вече на езотерика и окултни науки, а под неговия лейбъл се произвеждат около 35 аромата.
 

More