Следва

DIVAS' FLAVOUR с Миленита

News Екстаз в събота: Почина легендата на хип-хоп-а; Пепеляшка в Miu Miu; July Morning в Созопол; младите атакуват киното

Най-новите обувки на Miu Miu приковаха вниманието както на много световни медии, така и на нас. В...

Events преди 12 години

1. Джил Скот Херон, емблемата на модерната музика и творческото бунтарство през 60-те години на миналия век почина вчера в Ню Йорк на 62-гoдишна възраст.

Джил Скот-Херон е нещо като символ на културните феномени в годините между 60-та и 1970-та. Хип-хоп, нео-соул, както и редица социални движения, променили нещо в световен мащаб, са идея именно на гениалния джазмен.

От негови парчета се повлиява и рап музиката, която ползва римите, ритъма и основно езика, на който си комуникира с афроамериканците. Сред неговите последователи са Jay-Z, Канйе Уест, Майкъл Джексън, дори и великолепните Марая Кери и Шаде.

Джил Скот-Херон се ражда на 1 април 1949г. в Чикаго, Илинойс и времето, в което живее и прави своите значими революции, е главният виновник той да се превърне в легенда, каквото и да му е струвало това. Майката на Херон е музикална натура, пее в хор в Ню Йорк, а баща му, от Ямайка, пък бил известен футболист. Вместо терена и топката, Джил избира да живее при майка си в Бронкс, и именно животът там е това, което не остава на мира младия 13-годишен тогава Джил. Той превръща всичко в поезия.

Херон е автор на социалните новели „The Vulture“ и „The Nigger Factory“, а парчето, с което ще се помни в културния и музикален живот е The Revolution Will Not Be Televised, която диджеите често използват в сетовете си.

Причината за смъртта му все още не е известна.



2. Докато някои дизайнери повишават двойно печалбите си, модната къща BCBG е задлъжняла със сметки от февруари.



Последният кредит, който взима, е на стойност 230 милиона щатски долара и е критичен за по-нататъшното развитие на компанията. От BCBG съобщават, че минават през тежък период и съдбата на компанията ще бъде ясна към средата на юни.

Може би положението, в което се намира лейбълът, е голяма изненада за мнозина, тъй като компанията продължава да открива нови магазини по света и нещата не изглеждаха да вървят към фалит, но пък да се надяваме да успеят да се вдигнат от кризата и да продължат да радват с прекрасните си модели.

3. Напоследък всичко е много цветно в света на модата и най-вече настроението, което се създава от разнообразието в красиви цветове.



Най-новите обувки на Miu Miu приковаха вниманието както на много световни медии, така и на нас. В действителност изглеждат фантастично и провокативно, със сигурност не са за всеки крак и аутфит, но пък са диско, забавни и най-вече ни връщат десетилетия назад.

Има ги в 8 различни цвята, всеки от които е бляскав. Решихме да ти ги представим, а ти решаваш дали си заслужават одобрението ти.

4. Нов фестивал на морския бряг за July Morning се подготвя в Созопол тази година.



48 часа нон стоп музика, плажни забавления, демонстрации и уроци по алтернативни и екстремни спортове и други изненади очакват публиката на първото издание на Sozopol Fest – July Morning, което нашумя като събитие чрез фейсбук. Новият фестивал ще се проведе на 30 юни и 1 юли в Къмпинг Градина до Созопол и ще срещне публиката с джаз изпълнители като Incognito, атрактивните Kraak & Smaak и ню джаз продуцентите от Jazzanova.

Българските групи, които ще участват на фестивала са най-разнообразни имена от smooth jazz принцесата Белослава и родната култува гордост Tri O Five, през балкан бийт сензацията Kottarashki Live Band, и ексцентричната и любима на мнозина Миленита, до експлозивната фънк-рок формация Dirty Purchase.

Музикалната програма ще включва едни от най-слушаните и изветсни български парти диджей, но техните имена все още не са окончателно обявени.

5. Яна Титова и Ованес Торосян взеха награди от кино академията.



Българската филмова академия, представляваща цялата кинематографична общност, присъди снощи в кино „Люмиер” наградите за постижения в българското кино през 2010.

Наградата за цялостно творчество получи кинодраматургът Георги Мишев, наградата „Евробет” за българско изкуство, учредена от едноименната компания отиде при сценариста и режисьор на "Стъпки в пясъка" Ивайло Христов.

Ованес Торосян и Яна Титова спечелиха Наградата за поддържаща мъжка и поддържаща женска роля, съответно за Tilt на Ованес и ”Лов на дребни хищници” и
“Стъпки в пясъка” за Яна.

Главната женска и мъжка роли са за Светлана Янчева в ”Светото семейство” и Мариан Вълев за ”Лов на дребни хищници”.
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.