Следва

Tokyo Hotel Story

Защо трябва да прочетеш „Островът под морето“ от Исабел Алиенде или да го спечелиш

Защото е пълен с приключения и премеждия, защото разказва много за удивителната женска природа и защото е...

Books преди 12 години

Защото е пълен с приключения и премеждия, защото разказва много за удивителната женска природа и защото е във вените му тече гореща кръв.

Три години след „Инес, моя душа“ се появява новият исторически роман на Алиенде.

В центъра на повествованието на „Островът под морето“ е мулатката Зарите, чийто изпълнен с премеждия живот я отвежда от потопения в кръв остров Санто Доминго (днес Хаити) през 1770 г. в опасния и безнравствен Нови Орлеан, от трудовото ежедневие на селска робиня до градския креолски живот, наситен с друг вид жестокости, но и с много приключения.

Едва деветгодишна, Зарите е продадена като робиня на французина Валморен, който е господар на една от най-големите захарни плантации на карибския остров.

Подложена на болезнени изпитания, мъки и унижения, преливащата от жизненост Зарите израства като решителна и благородна жена, която успява да извоюва свобода за себе си и за своите деца и да постигне щастието. Превратностите на съдбата не я сломяват и не задушават насладата от живота и любовта.

В завладяващ разказ за бурното съществуване на тази робиня именитата чилийска писателка Исабел Алиенде, прочута по света и позната и у нас с блестящи произведения като „Къщата на духовете“, „Паула“, „Ева Луна“ и много други, рисува жестокостите на робството, бунта и освобождението, превежда ни през насилие, страдание и възмездие, преплитайки художествената измислица със знаменателни факти от историята на Карибието през XIII в. – създаването на първата независима чернокожа република в Хаити.

Майсторски изваяни и колоритни образи, бурни страсти, мечти и магия на фона на завладяваща интрига поставят „Островът под морето“ редом с най-увлекателните творби на Исабел Алиенде, които се четат на един дъх.

За да ти подарим последния роман на Исабел Алиенде от издателство Колибри, ни трябват твоите топ пет вълнуващи горещи романа, които ще препоръчаш на останалите читатели за лятната им отпуска или просто за идващия уикенд. Сложи твоя списък в коментарната ни форма. Изборът при кого да отиде приказния подарък ще е на случаен принцип, така че чакаме те!

Издава Колибри
Цена 16 лв.
 

More from View Sofia

More Books