Следва

Софийски потайности - "Дякон Игнатий"

Voulez-vous coucher

Не можем със сигурност да защитим тезата, че човекът е произлязъл от маймуната, но в едно можем да бъдем наистина сигурни. Онзи наш...

All About Life преди 16 години

Не можем със сигурност да защитим тезата, че човекът е произлязъл от маймуната, но в едно можем да бъдем наистина сигурни.
Онзи наш прародител, който е обикалял с копието наоколо, е имал добре формулирана представа за мястото на почивката си, там, в уюта на пещерата си.
И сигурно е мечтаел за неговата топлота и миризма, въпреки че те далеч не се припокриват с тези от нашето съвремие.

Да, еди кой си омекотител и онзи прах за пране също са претърпели огромни промени заедно с въпросния наш праотец. А мястото...то може да бъде толкова шарено и различно, колкото сме самите ние.

Даваме ли си сметка изобщо какво представлява леглото в живота на човека?
За съня по-добре да не повдигаме въпроса, тъй като той е толкова мистериозна материя, че по-добре да отнесем всички въпроси по отношение на него към съзнанието подсъзнанието. Тълкувайте го със съновници, психоанализа и каквото ви хрумне. Но не оставяйте на произвола това, което е видимо и осезаемо за по-тривиалните сетива. Дайте свобода на въображението си и то ще ви разкаже неща, които не сте и предполагали или пък ще ви изненада като потвърди това, което винаги сте усещали. И няма да пропуснем за Н-ти път да напомним, че прекарвате почти половината си живот в леглото!

Древните гърци дори са имали различни видове легла – за четене, ядене и какво ли не. Сред сънища, книжки и секс, доброто легло се превръща в нещо много по-мечтано и от най-мечтаното Бентли, например.

Формата на леглото е добро начало. В практичните съждения тя следва да бъде определена от формата на това, което ще се помещава вътре. Нещо като да търсите кутийка за бижуто на любимата. Но, с много повече внимание, все пак бижуто за любимата сте вие. Дори двамата. Размерите на леглото някак винаги за наподобявали шахматни ходове: единично - като за пешката, двойно - за офицера и неговата любима, за кралицата – от 1a до d4 на стаята и царско - често колкото половин дъска.




Ориентирахте ли се? Психолозите твърдят, че колкото по-голям е размерът на леглото, което избирате, толкова повече фигури ви се иска да минат през него (?!). Суеверните натури гледат краката им да не сочат към вратата, а привържениците на фън-шуй могат да напишат нещо много по-дълго по въпроса.

Всъщност абсолютно всичко зависи от вкуса, помещението и собственото ви усещане. Напоследък битовото изкуство предлага какви ли не вариации, а разюзданите '70, оставиха в наследство леглото кръг. Нещо, от което няма как да станете на криво. Почти няма как да прочетете и още един съвет – намерете си хубави чаршафи.

Защото, друго си е да са сатенени. Сатенените завивки са предпочитани от свръх сексуалните натури, но само на думи. Те всячески се чудят как да привлекат вниманието на партньора или по-точно да го отклонят от собствената си сексуалност. Това важи и за множеството аксесоари като финтифлюшки, възглавнички и patchwork шарении.





Ако момичето на вашите мечти има тонове с плюшени играчки върху леглото си, то по-скоро ще трябва и вие да пробиете в тази компания, за да се приближите към детските й идеали.

Ако мъжът на вашите мечти предпочита копринени червени/черни чаршафи, то знайте, че ще е необходимо да сте истинска професионалистка в леглото. Не само за да владеете позите на стабилността, но и защото той очаква да поемете цялата режисура на еротичния филм в ръцете си.

Сините и лилавите тонове се харесват на романтичните и миролюбиви натури, а зеления и белия от невинните и чисти натуралисти, които като че ли възприемат леглото най-добре в класическия му вариант.

По-екстравагантните дават изглед на вкуса си неминуемо и върху мястото си за почивка. Решенията извън общоприетите говорят за непредсказуем интимен свят или необуздано желание за такъв.

Без значение от вкуса има някои общи правила от огромно значение, които важат за всички занимания в нашето “леговище”. Хубаво е да изберем подходящ за тялото си и хигиеничен матрак. Някак често не му обръщаме внимание, а се оказва, че в него живеят цели поколения мини организми, които влошават здравето и самочувствието ни.

Задайте всички въпроси, които ви хрумнат на консултант при покупката на матрак. От каква материя е, как може да се почиства и колко години може да ви служи качествено. Не гледайте как изглежда гръбначния стълб на манекенката на картинката, а го изпробвайте сами. Ако сте се решили на голяма инвестиция, по-скоро сте направили правилния избор.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 22 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.