Следва

Б като Библия - Б като Блог

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Когато видяхме кратката дипломна колекция на Аргир Коватлиев преди няколко дни, веднага усетихме, че това ...

All fashion преди 12 години

Аргир Коватлиев с първа самостоятелна колекция

Когато видяхме кратката дипломна колекция на Аргир преди няколко дни, веднага усетихме, че това не може да е всичко, беше прекалено добро, за да е толкова кратко. И сега той ни изненада с приятната новина, че е подготвил цяла колекция, която всъщност ще бъде неговата първа, представена на подиум пред публика.

Името на целия проект, вдъхновен от 70-те години на миналия век и от легендарното “Studio 54”, e „Sizzle”, а дрехите са колкото семпли и с внимание към детайла и добрата изработка, толкова и женствени, ефирни и дори секси. Бижутата към колекцията са дело на Милена Чершков, като специално допълнение към дрехите, а в помощ на презентацията на колекцията е заснето видео и lookbook на колекцията от Алеко Осенски (Sofia Studio), а красивото момиче на снимките по-горе е Мария от Ivet Fashion.

Е, ако искаш да видиш всичко на живо, ела на 9-и юни (четвъртък) от 19:00 в Московски културно-делови център“Дом на Москва в София” (ул.”Г. С. Раковски” 92). Ние обещаваме да бъдем там.

И победителите в тазгодишните награди на Съвета на модните дизайнери в Америка са…



Снощи се състояха ежегодните награди на Съвета на модните дизайнери в Америка (CFDA), които всъщност са най-престижните презокеански от това естество. Събитето се проведе с официалната подкрепа на Swarovski, а под зоркия поглед на почти всички важни за модната индустрия в Америка хора, както и председателя на CFDA Даян фон Фюрстенберг, награди получиха едни от най-младите имена в индустрията. Ето по-интересните:

Дизайнер на дамско облекло за 2011:
Jack McCollough и Lazaro Hernandez за Proenza Schouler

Дизайнер на мъжко облекло за 2011:
Michael Bastian

Дизайнер на аксесоари за 2011:
Alexander Wang

Международен приз:
Phoebe Philo за Celine

Модна икона:
Lady Gaga

Дафне Гинес Undressed


Режисьорът Brennan Stasiewicz се е справил удивително със задачата да представи света на Дафне по най-красивия начин. Daphne’s Window е кратък филм, заснет по време на пърформанса на наследничката на пивоварните Guiness на една от витрините на Berney’s в Ню Йорк преди месец, в деня на откриването на излпожбата, посветена на Alexander Mcqueen.

Останалата част от видеото е направено в апартамента на Дафне на Пето авеню в Ню Йорк. Ето ти прекрасен начин да погледнеш в гардероба на една модна икона. Само гледай!

Belle Vere от Vogue Италия, юни 2011



Tara Lynn, Candice Huffine и Robyn Lawley са трите „закръглени” момичета, които Франка Созани избра да сложи на корицата на юнския брой на италианския Vogue. А кадрите са абсолюно спиращи дъха.

Не само заради това, че Steven Meisel е фотографът, а и заради самите момичета, които са страхотни. Няма да коментираме дългите спорове и дебати, които тези снимки предизвикаха, най-общо сведени до това е ли закръглеността секси или не, просто ще кажем, че напълно подкрепяме подобни кадри.

Doll Eyes от Lancome



Не се ли пренесохте някъде в средата на 60-те. Къси прически, големи очи, малки рокли и точно такива кадри. Daria Werbowy, Arlenis Sosa и Elettra Wiedemann са трите дами, които са рекламни лица на новата линия сенки за очи на Lancome, a този кадър е запечатан от Марио Тестино.
 

More All fashion