Следва

Календарни момичета

Вики Книш става кмет на новия Картонен град

Тази година за първи път в рамките на фестивала има специална програма Sofia Design Week Kids, която включва ...

Events преди 12 години

Тази година за първи път в рамките на фестивала има специална програма Sofia Design Week Kids, която включва изложби, лекции и работилници за деца и родители със световни и български дизайнери.

Програмата на фестивала е част от Културния календар на Столична община и е по инициатива „София – Европейска столица на културата 2019 г.”.

Картонен Град е фантастично място, материализирано от картон, маркери и човешки ръце. Това е място, в което ще откриете картонен лабиринт, картонено кафене, асансьор, местни жители – картонени чудовища, парк, часовник и господин с бомбе. За пристрастените шофьори е предвиден специален картонен паркинг с избор от картонени автомобили. Една от важните забележителности на Картонен Град е световно известния Картонен куклен театър, в който ще изиграят представленията си Мила Балева и Гео Калев. Стикерите в града ще бъдат изрязани от Артелие.
Вики Книш е главен архитект и кмет на Картонен град. Тя измисля и създава концепцията, жителите и всичко, което децата и родителите ще могат да правят в него.

Вики Книш, която познаваш от ViewSofia Shop с нейните фантастични графични калъфки, е графичен дизайнер, илюстратор и фотограф на свободна практика. Занимава се с рекламни кампании, плакати, тениски, пазарски чанти, брошури, илюстрации на книги, фотографски проекти и други.

Името й се свързва често и със стартираното от нея българско проявление на световната мрежа за късометражно кино Future Shorts.

Картонен град в галерия Credo Bonum
Изложбата на Виктория Книш е част от програмата на фестивала Sofia Design Week и продължава от 10 до 18 юни.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?