Следва

News Екстаз в сряда: Тиши няма да ходи в Dior, Принц Хари заплашен от фенки, Стинг в София

Календарни момичета

Момичетата всъщност са жени, между 40 и 60-годишна възраст, които ни показват как всяка смислена идея, мотивирана до кауза...

Events преди 12 години

„Календарни момичета” е забавна английска комедия, вдъхновена от действителна история.

Традиционно дамите от Женското дружество в градчето Нейпли са ангажирани с благоприлични, скучни и понякога глупави занимания. Но по-същественото от участието им в конкурси за пайове и обменянето на рецепти за мармалади е, че тези жени държат една на друга и се подкрепят.

Когато съпругът на Ани умира от рак, те решават да съберат пари за нов диван в болничната чакалня като направят „алтернативен” календар. Различното този път е, че зад обичайните чайници, плетки и цветя дамите, преодолявайки свян и предразсъдъци, позират разсъблечени.

Неочаквано проявените смелост и оригиналност им носят световна слава, а печалбата от календара надминава и най-дръзките им мечти.

театрална постановка
от Тим Фърт
Постановка: Андрей Аврамов
Сценография: Татяна Димова
С: Йорданка Стефанова, Янина Кашева, Мария Статулова, Нона Йотова, Албена Колева, Ани Вълчанова, Росица Александрова, Анастасия Панайотова, Александра Василева, Жанет Иванова, Павел Поппандов, Стефан Денолюбов, Петко Каменов, Тодор Близнаков

Сатиричен театър Алеко Константинов
9 юни (четвъртък), Сцена Щастливеца, 19:00
29 юни (сряда), Сцена Щастливеца, 19:00

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.