Следва

Музикалният фестивал Loop Elevation - Какво трябва да знаеш, да можеш и да правиш

News Екстаз в четвъртък: Венсан Касел в България, Мис България в риалити формат, Лагерфелд прави чаши за милиони...

Съпругът на италианския секссимвол Моника Белучи Венсан Касел гостува в България за няколко дни и слухът...

Events преди 12 години

1. Венсан Касел дойде в България, наистина!

Съпругът на италианския секссимвол Моника Белучи Венсан Касел гостува в България за няколко дни и слухът плъзнал за визитата му, се оказа верен.

Секси и той, успешен не само в европейски, но и в доста холивудски продукции, е преценил да отседне инкогнито, от което феновете му и медиите останаха разочаровани.

Завиждаме обаче на колегите от Нова телевизия, които единствено се оказаха случайно пред него, на излитането му за Париж с частния му самолет.

Причината Венсан Касел да ни гостува са снимки за рекламна кампания на италианска марка автомобили, а звездата от „Пурпурни реки”, „Необратимо”, „Апартаментът” и „Черен лебед” останал очарован от нощна София, поне според свидетели на гостуването му.

2. За първа година мащабният конкурс за красота „Мис България 2011” ще се провежда пред очите на всички българи в реалити формат.




От 13 до 27 юни националната ефирна телевизия TV7 и продуцентската компания !no frame media ще покажат всички етапи при подбора на претендентките за титлата – от първоначалния кастинг до финалния кръг, в който ще бъде отличена най-красивата българка за 2011 година.

Всеки делничен ден от 22:15 до 22:45 ч. в ефира на TV7 ще излъчват епизодите с отделните етапи на конкурса. Целта е подборът на кандидатките да бъде напълно прозрачен и да се случва на живо пред очите на зрителите, които също ще се включат в избора на най-красива българка на сайтa на TV7.

Момичетата ще имат възможността да покажат своите умения и таланти, ще се учат да дефилират по модния подиум и ще изпълняват различни мисии. Всеки петък зрителите ще могат да видят коментарно студио с участието на журито, което ще прави селекцията на кандидатките.

В епизодите ще се включи и моделът и стилист Теди Велинова, която ще учи участничките на стайлинг и дефилиране. Участничките в конкурса ще получат професионални съвети за грим и прическа от Мис Бони и Жоро Петков, а фолк звездата Азис ще даде ценни съвети на момичетата по сценично поведение.

Финалът на конкурса „Мис България 2011” ще бъде на 27 юни и ще се излъчи пряко по TV7. Тазгодишната носителка на короната ще вземе участие на световния конкурс за най-красива жена „Мис свят”, който ще се проведе в Лондон през месец ноември.

3. Най-продаваното червило в САЩ е MAC Lipstick, за $14.50



Още добри новини за модната и козметична индустрия ни заливат от Щатите, което може би е някакъв показател, че истерията по кризата е на път да си отиде.

От началото на 2011-та година продажбите на червила са се вдигнали с 11 процента, сравнено с миналогодишните, което ще рече 92.1 милиона долара.

А пък топ пет на първенците са:

1. MAC Lipstick
2. Lancome L'Absolu Rouge
3. Clinique's Long Last Soft Shine Lipstick
4. Estee Lauder Pure Color Lipstick
5. Chanel Rouge Coco Shine


А ти кой продукт от великата петорка си пробвала вече?

4. Карл Лагерфелд направи дизайн на чаши за Orrefors



Карл Лагерфелд вече пие диетичната си кола в собствени чаши, такива, създадено от него самия. Сигурно само тоалетната му хартия не е по негов дизайн все още.

Първата работа с кристал на дизайнера ще се появи в Европа през септемрви и в средата на октомври в САЩ в Bloomingdale’s.

Чашите за компанията Orrefors, основана през 1898 година, ще струват скъпо на ценителите. Цените на една ще струват повече от .90 евро, купа за шампанско – 1100 евро и голяма ваза за 1600 евро.

Както казва Лагерфелд, един скъп парфюм не може да бъде в евтина опаковка. 

5. Вариант на Ешерихия коли е открит върху холандски кълнове от цвекло



Вариант на бактерията Ешерихия коли, различен от причинителя на епидемията, взела 25 жертви в Европа, е открит върху холандски стръкове от цвекло - разсад, изнасян за Германия и Белгия. Това съобщиха холандските санитарни власти, предадоха осведомителните агенции, четем в dir.bg.

“Този вариант бе открит върху кълнове от цвекло, отгледани от холандски производител“, заяви за Франс прес Мариан Бестелинк, говорителка на санитарните власти в Холандия. “Сигурни сме, че не става дума за варианта, причинил епидемията в Германия“, добави тя, цитирана от БТА. Кълновете ще бъдат спрени от продажба, увери Бестелинк, защото “все пак може да причинят заболявания, човек никога не знае“.

Рядък и твърде заразен щам на бактерията Ешерихия коли отне живота на 25 души в Европа, от които 24 починаха в Германия. Източникът на заразата остава неизвестен, напомня АФП.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.