Следва

SPA педикюр?! Да, точно от каквото се нуждаеш

Подготовка за горещо лято. Твоите споделени тайни - Марина

Градската среда неизменно съпътства моите пътешествия, чиято крайна и начална точка обикновено...

Celebrity beauty преди 12 години

В понеделник те попитахме кои са основните правила на твоето добро самочувствие в града, в офиса и на плажа, а в замяна ти обещахме да те наградим с големи изненади.

Три епилатора Braun Silk-Epil 7 Dual, революция в постигането на гладки крака, и маникюр и педикюр от професионалистите CND чакат четири дами, които ни изпратят в приятен текст своите тайни за свежест през горещите летни дни.

Eто какво точно трябва да направиш, за да ги спечелиш. Имаш още една седмица, т.е до другата неделя, а междувременно ще публикуваме вече пристигналите на редакционната ни поща. Просто ни напиши:

За кожата на лицето и тялото използваш подхранващ крем с висок слънцезащитен фактор, лосион с ароматерапевтичен ефект или пълен с последните продукти на пазара козметичен несесер?
За красивите ти крака – епилация, депилация, масажи за стегнати бедра, автобронзант от висок клас или хубав подхранващ крем, ярък лак за нокти или перфектен неутрален педикюр?
За косата – нов по-ярък цвят, маска или нови продукти, които да я пазят от слънчеви вреди?
За лятната отпуска – решена си да събираш максимално здравословен тен за есента или релаксираш по-добре под чадъра с поредния добър роман в ръце?
За летния куфар - два чифта бански, които да отиват на двете ти плажни рокли, любими аксесоари към тях и гардероб, съобразен с поне три точки от списъка с тенденции за пролетно-летния сезон?
За твоето здравословно хранене - задължително сезонни плодове, студени коктейли или пък всяка сутрин топъл зелен чай и ефикасен нисковъглехидратен режим?
И за да си винаги във форма, дори при високи температури – само сочен гланц в любимия ти цвят и хубава спирала или чисто лице, което ексфолираш редовно под душа?

А ето и какво ни препоръчва Марина Янева за летните ваканционни дни:


Градската среда неизменно съпътства моите пътешествия, чиято крайна и начална точка обикновено е офисът. Задушни автобуси, мръсен въздух, лоши миризми, жега, дехидратация, лошо ми е...

Определено организмът ми има нужда от свежест, в пълния смисъл на думата. Ето защо на първо място обръщам внимание на естествената грижа.

Лицето ми се радва на природния ексфолиращ ефект на идеалната (за всякакъв тип кожа) маска „мед, канела, индийско орехче“. Нанасям, масажирам, измивам. Кожата ми е почистена и мека. И през целия ден я усещам опъната.

Тялото ми се радва на грижа чрез гъба „луфа“. Вече няколко фирми произвеждат този продукт, а аз го взех „само за проба“... сега не мога без него. Тази гъба има ред положителни свойства – предпазва от целулит, има заглаждащ ефект и премахва мъртвите клетки, натрупващи се всекидневно по уморената ми кожа. Това е и единственият масаж, който правя на бедрата си. Чувствам се перфектно.

Епилаторът
ми пък е пръв приятел с нежеланото окосмяване. Дразни ме, че трябва да отделям време, за да се отърва от всички досадници. Вторачването ме изморява, но след това съм удовлетворена от ефекта. Може да разчитам на естествени методи за поддържане на красотата ми, но без тази малка машинка не бих могла да живея спокойно и седмица.

Косата
ми изсветлява с покачването на температурите. Не доброволно, разбира се. Но пък е доста ефектно. Лакът е по много. Не върху косата – оставила съм я малко да си почине от преси и маши. Сега прилагам само яйчна маска и я оставям да изсъхне сама. Стресът от лятното слънце ѝ стига като преживяване.

Маникюр е силно казано. За мен е достатъчно ежедневно ноктите ми да изглеждат здрави и красиви. Не дълги, с картинки, камо ли изкуствени. По-скоро изпилени грижливо, с два слоя цветен лак отгоре. Син или пък розов.
Не робувам на фикс-идеи за африканска кожа. Тенът е последното нещо, на което ще разчитам за своето здраве през есента. Но за сметка на това куфарът ми е...ох, куфарът!

Само ако можеше гардеробът ми да се телепортира на морето. Там е мястото, на което ми се иска да облека всички свои рокли, туники, поли...и накрая ходя само по бански, защото кожата ми изтръпва при мисълта за допир с някаква материя. Е, летните вечери са друго нещо. Тогава може да се намъкна в нещо по-така.

И няма да има смисъл от всички тези процедури (малко ли ви се струват?), ако не се храня здравословно. Далече съм от вманиачаване по темата, но никога не е излишно да оставим организма на спокойствие. Поне за малко. Лятото е перфектният сезон, в който може да разчитаме на природните източници на хранителни вещества и витамини. Все пак сега са в изобилие.

Винаги в чантата си имам почистващи кърпички. Понякога за миг ме освобождават от усещането, че съм събрала цялата мръсотия от въздуха върху своята кожа. Тежкият грим от основа до спирала оставям за нощните си похождения. Нека поне през лятото оставя естествената ми красота да очарова околните.


Пиши ни и ти на [email protected].


More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя