Следва

Чушки с доматен сос и моцарела

Препоръчано от ViewSofia: 10 романтични летни дестинации. Част I

Музика, фестивали, секс, пясък в обувките, аромат на мента, пъпеш и анасон, нощни флиртове и ваканционна...

All About Life преди 12 години

Музика, фестивали, секс, пясък в обувките, аромат на мента, пъпеш и анасон, нощни флиртове и ваканционна еуфория. Това е лятото. Всичко останало е просто аксесоар. Дори и гардеробът ти.

Може би вече планираш къде да отидеш или просто си решил да се оставиш на случайния повик на сърцето, но ако все още чакаш хубави предложения, ние идваме на помощ с най-добрите, препоръчани от нас, изпробвани лично дестинации.

С цяла поредица с топ места, разделени тематично, ще ти напомняме през целия юни, че е време да погледнеш отвъд монитора на компютъра ти и да помечтаеш за малко пътешествия:

Започваме с най-романтичните места, които обаче разделихме на две. Втората част сме ти подготвили за четвъртък.

Ето кои са те:

1. Париж, Франция



Защо: Френската столица е безспорно най-романтичният град в света, където дори и сам да се разхождаш по улиците, се чувстваш щастлив и обграден от романтика. Независимо, че градът е голям и натоварен, това не пречи да изкараш няколко безгрижни дни в него, да пиеш вино, да ядеш вкусни френски сирена за стотинки и да се насладиш на богата френска култура с корабче по Сена.

Препоръчваме ти да посетиш: Ако посетиш Париж и ти е за пръв път ти препоръчваме силно да замениш чакането по дългите опашки за Айфеловата кула с качване на 56-етажната кула Монпарнас.

Гледката е също толкова зашеметяваща като плюсът й е, че се вижда и Айфеловата кула. Цената е 8 евро, а за студенти - 5.

Предлагаме ти вместо да губиш ценно време и въздух в Лувъра, да влезеш в музея на импресионистите, който се намира от другата страна на Сена, да посетиш Musee de Branly, който се намира в близост до Айфеловата кула и от там да се разходиш до дома на Инвалидите, където е гробът на Наполеон.

В близост до него се намира музеят на Роден, който е с прекрасна градина, в която е и световноизвестната му статуя „Мислителя”.



Къде да отседнеш: Съветваме те, ако си търсиш хотели и хостели, да избягваш районите 18-ти, 19-ти и 20-ти. Освен като по-бедни и по-малко безопасни, те са и по-далеч от центъра на града. И все пак не проспукай да отделиш малко време за разходка в 18-ти район, където е хълмът с красивата катедрала Сакре Кьор и всеизвестният Мулен Руж.

2. Брюж, Белгия



Защо: Знаем, че вторият най-романтичен град по класации се отрежда на Венеция, но ние сме избрали белгийския й еквивалент, който е също толкова красив, но с много по-малко туристи и гълъби.

Това е чаровният Брюж, който е разположен в северната част на Белгия, а най- новото строителство датира от 14 век.

Препоръчваме ти да посетиш: Не пропускай да се разходиш с гондола по каналите, да се качиш на катедрала на главния площад и най-важното - да посетиш музея на шоколада, в който ще преядеш от вкусотии цели 6 етажа.

За Брюж не са ти нужни повече от 3 дни престой, за да му се насладиш на романтичната атмосфера и да си починеш от напрегнатото ежедневие.

3. Санторини, Гърция



Защо:  Защото там има основно два цвята - всички нюанси на синьото и снежно бяло. Остров Санторини е невероятно красив и е емблема за любов и романтика. Мнозина го посещават за меден месец, а други за късна лятна екскурзия. Тъй като е много на юг те съветваме да отидеш през септември, когато ще е подходящ за море, а същевременно и цените ще са по-нисни от юли и август.

Нощният живот на острова е невероятно активен, но не забравяй, че типично за Гърция стартира от 1 през нощта и продължава до 8 сутринта.

Препоръчваме ти да посетиш: Санторини е известен с активния си все още вулкан, който не е изригвал от 1950 г., но пък е интересен за всички туристи, макар и далече.

Как се стига: До там има два начина да се стигне- със самолет от София до Атина, след което от Атина до Санторини за 40 минути.

Другият начин е с ферибот от Атина, който отнема 11 часа, но пък минава покрай забележителни гръцки острови.

4. Бали




Защо: Малко по-далечна и екзотична дестинация е остров Бали, в Индонезийския архипелаг.

Къде да отседнеш: Най-доброто е да си наемете от частните къщи с любимия човек, които се намират на плажа, откъснати от шумотевицата и малко по-далеч от селото.

Препоръчваме ти да посетиш: Вечер на главния площад се провеждат традиционни танци за острова.

Един от дните е задължително да изпробвате гмуркане с учител. Красотите, които океанът предлага, са възможност, която не се вижда всеки ден.

Най-подходящите места за гмуркане са източната част на острова, Канди Даса, Амед и Нуса Педина.

Цените варират между 60-140 долара на ден, в зависимост от пожеланите екстри. Освен типичните турситически дестинации, не пропускайте и националния парк Барат, който ще ви потопи в чудесата на тропическите гори.

5. Малта



Защо: Отново се пренасяме в романтична Европа, където този път предложението ни е за остров Малта. Известен със своя активен нощен живот, в съчетание с богата култура, топла атмосфера и хиляди мероприятия той е привлекателен за много двойки навсякъде по света.

Ако Бали ти е далеч и нямаш възможността да отидеш до там, Малта предлага същите възможности за развлечение.

Какво да правиш: Гмуркане, секс и разходки. Гмуркането е популярно на острова, както между другото и  ездата.

Кога:
Ако не обичаш големите жеги е по-добре да посетиш Малта след август месец, като същевременно ще се насладиш на хубави летни температури.
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.