Следва

Нашият седмичен плeйлист

News Екстаз в петък: Христо Мутафчиев на екран, игри и подаръци от ViewSofia, еволюцията на Херцогиня Катрин, стартира Sofia Design Week

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж направиха своята първа официална, публична поява на благотворителната...

Events преди 12 години

1. Христо Мутафчиев ще гостува в „Под прикритие”

Дългоочакваната поява на Христо Мутафчиев в „Под прикритие” предстои. За участието на актьора бе загатнато още преди премиерата на сериала, но неговия герои така и не се появяваше до сега. Това предизвика доста бурни реакции сред форумистите и феновете на сериала в интернет, като дори се появиха мнения, че той няма да участва и е „бил използван само за ПР”.

Напротив, Христо Мутафчиев не само, че ще участва, но и неговия герой има основна роля в развръзката на „Под прикритие” - сезон 1.

Тази седмица бяха направени и първите снимки с героя на Христо, засега е тайна в кои редици ще се влее той, на полицията или на мафията. Знае се само, че се връща от ада директно с частния си самолет!

Тази неделя, БНТ, в 20.45

2. С финес и настроение продължаваме да раздаваме чудесни и вкусни награди



Конкурсът на ViewSofia и Тандем "Моята формула за финес и настроение", който стартира на 30 май, и ще излъчва победител всяка седмица, продължава да търси най-успешната формула на щастливия ден.

Първият спечелил нагрда беше Божидар Божков, който в откровено писмо ни разказа как поддържа форма и кое го кара да се чувства изпълнен с финес и настроение, а ние му изпратихме подбрани деликатесни продукти на Тандем, комплект за вино от 5 части и бутилка качествено вино.

Защото шунките и филетата от серията „Финес и настроение” са известни с висококачественото си месо, с по-малко мазнини и липсата на всякакви оцветители и глутен. Те са здравословни и дават лекота и повече енергия и знаеш, че поддържат във форма красивата фигура.

Голямата награда на конкурса ще бъде обявена в края на месеца като всички участници до този момент ще имат еднакъв шанс да станат победители.

Незабравим уикенд за четирима в къща във вилно селище „Кочорите”, разположено в курортен комплекс Пампорово е голямата прохладна награда, за твоята иникална формула за Финес и настроение.

Чакаме те на [email protected] с твоята рецепта за финес и настроение.

3. Катрин направи официален дебют като съпруга на Уилям



Херцогът и херцогинята на Кеймбридж направиха своята първа официална, публична поява на благотворителната гала вечер в Лондон миналата нощ.

Гала вечерята се е състоя в замъка Кенсингтън, организирана по повод 10-ата годишнина от основаването на благотворителната фондация на Уилям и брат му Хари, която събира средства за подпомагане на деца в неравностойно положение по света.

Принцът и съпругата му пристигнаха на проявата почти последни, но според Ройтерс, те, заедно с още 1000 души с билет на стойност от 5000 паунда нагоре, са успели да натрупат милиони за фондацията.

Съпругът на Елтън Джон Дейвид Фърниш и актрисата Лиз Хърли също отбелязаха присъствие.

Уилям и Кейт разкриха, че планират множество пътувания до най-бедните страни, за да преценят с какво биха могли да помогнат на децата по тези места. Със сигурност сумата ще е от голяма полза.

Най-хубавото е, че стилът и визията на Катрин еволюират, ето тя отново е чудесна в рокля в неутраленно розово.
Надяваме се да има още изненади от нейна страна.

4. Sofia Design Week стартира днес с над 30 творчески работилници.

Оказва се, че това е най-мащабният Sofia Design Week 2011 за трите години, в който са включени:

1. Sofia Design Week Kids - специална програма за деца
2. Международен дизайн Форум - 15 изключителни имена от цял свят
3. Отворена програма – 25 изложби и над 30 творчески работилници, дискусии,
презентации и прожекции на открито
4. 50 дизайн обекта - обиколи и спечели!
5. "София диша: Дизайн" - 18 юни, ул. "Шишман" е затворена за коли и отворена за изкуство и дизайн
6. Телевизионна версия на Sofia Design Week по БНТ




Тази година творческите работилници буквално ще залеят града, като ще се провеждат на всевъзможни места , напълно в тон с мотото на фестивала - Design is All Around. Започва от днес, 10 юни до 18 юни, и е организиран от ЕДНО и фондация “Америка за България”. Програмата му е и част от Културния календар на Столична община.

С участието на най-добрите български дизайнери ще се проведе серия работилници, озаглавена БГ творческа сила.
Десислава Варджиева-Екарт, графичен дизайн - 13 юни, 16.00-18.00 ч., Централен военен клуб
• Елена Будинова, дизайн на опаковки - 14 юни, 16.00-18.00 ч., Централен военен клуб
• Финфилм, дизайн в анимацията – 15 юни, 14.00-16.30 ч., Централен военен клуб
• Максим Иванов, телевизионен дизайн, филмови надписи и реклами - 15 юни, 16.30-18.30 ч., Централен военен клуб
• Красен Кръстев, типография - 16 юни, 14.00-19.00 ч., Централен военен клуб

Design is All Around се казва работилницата на Майкъл Мариот. Той ще покаже как повечето предмети от ежедневието ни крият в себе си неподозирани форми на приложение - 10 юни, 16.00-18.00 ч., Централна минерална баня.

За връзката между тялото и шрифтовете ще се говори по време на Body Copy, работилницата на Холгер Якобс и Крейг Синамън от студиото Mind Design. - 17 юни, 10.00 ч., 5 Open Art Space (бул. “Христо Ботев” 1А)

Още българско участие ще видим по време на работилницата на ЧЕРГА – Step In My Shoes, която ще се проведе на Водната кула в София – 11 и 12 юни, 10.30 ч., Водна кула, кв. „Лозенец”.

Puma Creative Factory – 10-18 юни, 12.00-22.00 ч., ул. “Цар Иван Шишман” 12, ет. 2, (над One More Bar).

На вечеря с дизайнери, студенти от Университета по приложни изкуства, Дюселдорф - 16 юни, 10.00 ч.



Специално внимание на децата ще обърнат участниците в работилниците Вкусни игри, Направи си значка и Прави игра, а не боклук. Вкусни игри, детска творческа работилница, част от Шишман диша: Дизайн – 18 юни, 11.00-13.00 ч., 16.00-18.00 ч., бистро Commrcial (ул. „Цар Иван Шишман” 27 ). Чайната (ул. „Г. Бенковски” 11). Направи си значка, детска творческа работилница с Мила Лозанова – 11 юни, 16.00-19.00 ч., двора на магазин „Слънчоглед” (ул. „Иван Вазов” 13). Прави игра, а не боклук, KIDSONROOF – 16-18 юни, магазин „Слънчоглед” (ул. „Иван Вазов” 13). Заек от чорап, Little Owe & Tea House – 10-17 юни, 11.00-18.00 ч., Чайната (ул. „Г. Бенковски” 11).

Превод и преход на традициите, студио AWS DESIGNTEAM, Виена – 15 и 16 юни, 10.00-18.00 ч.

Направи си сам, сподели с другите – 12, 13 и 14 юни, 18.00-21.00 ч.,

Балкански дизайн, El Turco Digital – 10-16 юни, Апртамента (ул. „Неофит Рилски” 68).

Домашен хаос, Нели Бен Хайон – 13 юни, 17.00-19.00 ч., Централна минерална баня.

Френско-швейцарското дизайнерско дуо DesignMarketo официално ще постави началото на лятото с тяхната работилница Лимонада за всички. Лимонада за всички, DESIGNMARKETO – 11, 12 и 13ни, 14.00-17.00 ч., 5 Open Art Space (бул. “Христо Ботев” 1А).

Омагьосани изрезки, BAPA – 10-17 юни, 16.00-18.00 ч. (събота и неделя: 11.00-13.00 ч.), BAPA Design Shop for Kids (бул. “Патриарх Евтимий” 29)

Още информация за работилниците виж тук: edno.bg/sofiadesignweek/workshops/ 
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 22 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?