Следва

Животът и голямата любов на Ести Лаудер - жената, която промени света на красотата. Завинаги.

Подготовка за горещо лято: Твоите споделени тайни - Камелия

Хайде да се преборим. За три броя от революционния Braun Silk-epil 7 Dual, който превръща краката в копринено...

Celebrity beauty преди 12 години

Хайде да се преборим. За три броя от революционния Braun Silk-epil 7 Dual, който превръща краката в копринено гладки буквално с едно движение и за божествен маникюр и педикюр от CND, които да си направиш като подарък точно преди морето.

Разкажи как се грижиш за тялото си през горещите летни месеци, сподели с нас твоя топ 10 от козметични продукти в несесера ти, защото наградите си струва, независимо колко топло ти е пред компютъра в офиса или вкъщи.

Ето как го направиха някои от читателките ни:

Кам
елия Борисова:

През лятото, както и през всички сезони всеки има своите малки тайни за поддържане на здрав дух в здраво тяло. Ето ги и моите:

Най-най-най важното нещо – пийте повече вода. Организмът се нуждае от минимум 2 литра на ден, а през лятото дори повече. За да избегнете дехидратация, главоболие и лошо настроение заложете на най-естественият източник на красота – водата.

За мен вътрешната красота е източник на външната. Така че винаги се грижа за това да се храня здравословно. Като начало почти премахвам месото и се отдавам на по-леки храни, което не е никак трудно, предвид огромното разнообразие от плодове и зеленчуци. Хапвайте повече супички, салати и прясно приготвени храни.

Кожата е особено важна за мен и това да я поддържам мека и хидратирана. За лицето ежедневно използвам лека измиваща пяна и матиращ флуид с червен ориз. Предпочитам леките текстури и естествени продукти. След това нанасям пудра, която през лятото е задължително в чантата ми. За тялото, на първо място слагам епилацията, след която кожата трябва да се хидратира в дълбочина – използвам леки лосиони, но няколко пъти дневно, тъй като от по-тежките и тези за по-суха кожа, тялото започва да се поти допълнително. За приятен и здравословен тен, залагам на слънчевите бани, комбинирани с много фреш от моркови.

За красиви стъпала залагам на цветен педикюр, подхранващо бадемово масло и всяка вечер нанасям омекотяващ крем, с охлаждащ ефект и аромат на лавандула и мента.

Маникюрът също е цветен и поддържан. Тук отново залагам на бадемово масло, което подхранва както ноктите, така и кожичките. Не забравяйте и лактите, когато изполвате крем за ръце, защото те също имат нужда от нежна грижа.

Най-после идва моментът, в който ежедневните упражнения във фитнеса и вкъщи ни се отблагодаряват с красиви и стегнати бедра. Не подценявайте ходенето пеша, защото действа супер тонизиращо, особено ако нямате време да минете през фитнес залата. А и няма нищо по приятно от вечерна разходка през лятото. Препоръчвам и антицелулитните масажи, кремове и лосиони, защото те наистина имат ефект.

Най-важно е косата да е чиста. През лятото тя е предразположена към омазняване в корените и изсушаване в краищата, затова започвам с терапия за пълно възстановяване, която включва маска и ампула.

Не съм особена привърженичка на бабините рецепти, специално за грижата за коса, така че използвам професионална козметика.

Шампоанът е лек, подходящ за ежедневна употреба, но и със слънцезащитен фактор. Освен това сменям различни видове сравнително често. Не на последно място изсветлявам косата си с един-два тона, забравям за каквито и да е сложни прически и я оставям в най-естествения й вид.

През отпуската си мечтая само за море, плаж, коктейли и много срещи с приятели. Куфара, а и гардероба зареждам с доволно количество бели топове, големи шапки и цветни очила.

Моята малка тайна е винаги да нося термална вода за лице, под формата на спрей с която да се освежавам през летните жеги.

Добавете и много лятно настроение, готини музикални събития и ще имате най-невероятното лято!
Обещавам:

Мога да ви споделя и някои от продуктите, които изполвам.

1. Матиращ флуид с червен ориз на L’occitane – невероятно лек аромат и усещане кадифена кожа без блясък
2. Vichy Purete – термална почистваща вода-пяна
3. Лосион за тяло с лавандула от Casyopea – попива за секунди
4. Бадемово масло Икаров – от статия във вашия сайта разбрах колко е полезно бадемовото масло и от тогава вместо маслото за кожички, което в салона е 15 лева, полвам това на Икаров за 3 лв.
5. Крем за стъпала Дева, крем за ръце Билка с бяло грозде – има и добри попадения в бг козметиката
6. Антицелулитен гел на Билка с бяло грозде вечер, както и на Elancyl Offensive Cellulite – сутрин
7. Терапия за коса L’oreal Fiberceutic
8. Шампоани Loreal Solar Sublime и слънцезащитният на Eugeneperma
 

Чакаме те и теб на [email protected]
 

 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 1 седмица

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя