Следва

Арт код Кападокия - Един пътуващ пленер в Турция

News Екстаз във вторник: Ал Пачино с много млада приятелка, Николета Лозанова стана обект на подигравки, манекенка изненада Борисов

Международното жури с председател Руди Бауер, легендарният швейцарски дизайнер, наречен "създателят на...

Events преди 12 години

1. Ал Пачино скандализира медиите като се появи по ръка с доста по-млада жена на ежегодните награди Tony.

А именно с новата си приятелка - аржентинката Лусила Сола.
Сексапилната брюнетка е с цели 40 /четиридесет/ години по-млада от Пачино, който е на 71 и това доста смути дори разкрепостените му колеги.

В крайна сметка да си жената до един от най-талантливите актьори в Холивуд и световните сцени си е голяма чест, от която хубавата брюнетка се е възползвала мигновено.

Двамата се срещат на снимачната площадка като повечето класически любовни истории в киното, докато Ал Пачино режисира филма й "Wilde Salome".

Сола говори четири езика, има дъщеря - Камила, която живее с нея и Ал в Лос Анджелис.

Ал Пачино вече е баща на три деца, въпреки че никога не е изричал брачна клетва, което ни навежда на мисълта, че може би няма да го направи и с Лусила. Но младостта, или поне стремежът към нея,  понякога са повече от аргумент, та ще видим. 

2. Международното жури с председател Руди Бауер, легендарният швейцарски дизайнер, наречен "създателят на нови графични езици", избра четирима финалисти измежду 76 проекта от 5 държави (България, Гърция, Германия, Финландия и Португалия).




С това започна и втората фаза на конкурса за логосистема „София – кандидат за европейска столица на културата 2019”, организиран от Столична община и Асоциация за развитие на София, и част от Sofia Design Week 2011, организиран от ЕДНО и фондация “Америка за България”.

До 20.00 ч. на 18 юни избраните четири проекта-финалисти са подложени на публично гласуване на сайта: http://sofia2019.bg/ . Всеки потребител има право да гласува само веднъж, само за един проект. Авторът, чийто проект събере най-много гласове, ще бъде официално награден на 18 юни по време на "София диша: Дизайн", когато всички гости на Sofia Design Week ще могат да разгледат и изложбата с 14 от проектите, участвали в конкурса. Победителят ще получи и голямата награда – 5 000 евро.

Руди Бауер, председател на международното жури е един от най-известните швейцарски дизайнери в света, определян като създателя на нови графични езици заради новаторския му подход в изграждането на визуалната идентичност на обекти като Центъра Помпиду в Париж и летището в Кьолн.

Oсновател на мрежа от девет независими студиа в Париж, Цюрих, Монреал и Берлин, наречена Integral, която работи по проекти в социалната сфера и включва графични, продуктови и експозиционни дизайнери, фотографи, типографи, артисти, архитекти и писатели.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е част от състава на почетното жури, сред които са и доц. д-р Александър Кьосев - директор на Културния център на СУ "Св. Климент Охридски", член на Института за съвременно изкуство София, главен редактор на списание "Пирон". Андреан Нешев - графичен дизайнер, съкуратор на Sofia Design Week 2009 "Next Identity" и Sofia Design Week 2010 "More or Less", съкуратор на "Балкански панел" в рамките на Sofia Design Week 2010 и 2011, Кристин Бретон - куратор на културно наследство и изследовател, управлява мисията, прилагаща принципите на Фаро конвенцията към Съвета на Европа в град Марсилия. Кирил Вълчев - водещ на “Седмицата”, политическото обзорно предаване на Българското национално Дарик радио. Лана Кавар - графичен дизайнер с множество награди, като: AIGA, TDC Ню Йорк и Токио, Young Guns, ADC Ню Йорк, и Icograda.

3. Предаване на Карбовски ще се обсъжда от СЕМ.



Става дума за двете сестри джуджета от дупнишкото село Ресилово Василка и Лили, които Мартин Карбовски снима вече няколко предавания в „Отечествен фронт”. Организацията на малките хора у нас се среща днес с ръководството на Съвета за електронни медии (СЕМ),  възмутено от прочита на журналиста, който разглежда мизерията и нещастния им живот като сензация, според председателя на организацията.

Аз сам му подадох този сюжет, като идеята бе да се покаже какви абсурди се случват в държавата ни в ХХI век, обясни той. Според малките хора двете жени водят много тежък живот, а Карбовски прави сериал от това. Посветил на темата няколко предавания, а като връх на всичко сега планирал да ги заведе в мола. Какво ще спечелят те от това - ще станат обект на присмех и подигравки, възмущава се председателят Светослав Чернев.

От организацията разчитат на това, че шефът на СЕМ Георги Лозанов има отношение към проблемите на малките хора. Тя ще иска по-често медиите да се занимават с истинските теми, за да се промени обществената нагласа, да се извади от употреба думата "джудже".

4. Николета отвръща на удара в клип на Ванко 1.



Ако все още не си видял клипа, иди в TeenViewSofia, където младите колеги го публикуваха вчера. 

Феновете на оригинала “Запази вечерта”, изпят от рапъра с Ирина Флорин, обаче са възмутени не само от средния пръст, който показва Лозанова, но и от певческите й способности. Наричат я с неприлични епитети и се притесняват, че е поредния лош пример за евтино поведение.

В новото видео, в което с червеното си ферари се снима и Валери Божинов, изгората му показва среден пръст на съперницата си Алисия - бившата съпруга на футболиста. “Просто намествах очилата си”, обясни пред Нова тв плеймейтката, която получила същия среден пръст от Алисия в нов клип на поп-фолк звездата.

Въпреки негативните реакции при дебюта й Николета е решила да се пренасочи към музикалния бизнес и вече е говорила с шефа на “Пайнер”, заканвайки се в аванс, че няма да пее точно чалга?!.

5. Супермоделът с най-дългите крака в света Адриана Скленарикова е очарована от премиера Бойко Борисов.


СНИМКА: ПЛАМЕН КОЛЕВ, СП. “ХАЙЛАЙФ”

Борисов трябваше да присъства на учредяването на камара на минералните води, чийто почетен член е красавицата. След като той не се появи на събитието в Централна баня, жената с най-дългите крака в света отиде в МС, за да му честити рождения ден.

За да разсее всякакви съмнения манекенката каза пред 24 часа: “Не бях само аз в кабинета му. Имаше и други хора, които се присъединиха към пожеланията за щастие. Той е в отлична форма. Направи ми впечатление, че се интересува от история. Имам чувството, че е човек, който здраво се е хванал и иска да направи нещо за страната си”.

Разбира се, с пожеланието вървял и подарък, на който манекенката не иска да разкрие съдържанието. 
Дали това е най-щастливият рожден ден за премиера Б.Б. не споделя, но определено ще има да разказва на наследниците си как жената с най-дългите крака му е дошла на гости в кабинета. Щом той не е отишъл при нея.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?