Следва

Алекс Сърчаджиева, щастливата майка на София, ще води ново риалити

Арт код Кападокия - Един пътуващ пленер в Турция

Тази изложба е творчески резултат от едно незабравимо пътуване в Република Турция, което се случва между 3 и...

Events преди 12 години

Тази изложба е творчески резултат от едно незабравимо пътуване в Република Турция, което се случва между 3 и 10 октомври 2010 г. по повод на културните прояви в Истанбул като културна столица на Европа през 2010г.

Дестинациите са Анкара и древните земи на Кападокия, която очарова авторите и пленява с мащаба и суровата красота на прочутите по целия свят природни феномени!

"През времето на нашия престой там, бяхме изцяло потопени в атмосферата и красотата на тази магическа земя, съхранила спомени за първите християнски общности, дала живот и просветление на много светци, конкретни личности, стълбове на христианството, монаси и отшелници от зората на христианската вяра", казва пътуващия пленер от съюза на българските художници.

Посещават и няколко много впечатляващи подземни градове, Соленото езеро, Розовата долина на Дервент, скалните църкви на Гьореме - тези чудни земи са изпълнени с много история и легенди, арена на страсти и съдби, понесли трагизма на годините, на години изпълнени с много конфликти и поврати.

Всичко това се случва благодарност на Министерство на културата на Република Турция, които са изключително гостоприемни с българската група! 

И така, с тази изложба, с изразните средства на изобразителното изкуство, с езика на човешките емоции, който свободно преминава всякакви държавни граници и ограничения, авторите на предстоящата изложба изграждат духовните мостове на приятелство между България и Турция и така дават своя принос за добрите ни и градивни междусъседски отношения.

Съюз на българските художници и секция „Монументални изкуства”
„Арт код Кападокия”.
Откриване – 15 юни 2011 от 18.00 ч.
Ул. „Шипка” 6, ет. 3
Изложбата ще продължи до 30 юни.

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?