Следва

Малка бяла на цветя

Провокаторът от подиума. Жан Пол Готие в емблематични рокли

В кариерата на всеки гениален дизайнер има момент, в който модата прави заключителен жест към неговотo...

All fashion преди 12 години

В кариерата на всеки гениален дизайнер има момент, в който модата прави заключителен жест към неговото творчество в признание на това което й е дал през последните няколко десетилетия.

Точно такъв е случаят с Жан Пол Готие, чиято творческа кариера се събра в ретроспективна международна експозиция, открита в Montreal Museum of Fine Arts вчера вечерта.

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk (Модният свят на Жан Пол Готие: От тротоара до подиума) е в чест на 35-годишната кариера на френския кутюриер, който създава своята първа колекция през 76-та и своя собствена къща за висша мода през 1997 година.

Ретроспекцията е представена по периоди, разделени в шест тематични групи, които обобщават творческата кариера на великия дизайнер - Одисеята на Жан Пол Готие, която е пълна със спомени от детството, будоар, кожа, пънк канкан, който обединява в едно любовта на Готие към парижкия шик и лондонския пънк рок, urban jungle и футуризъм.


Жан Пол Готие, вляво дизайнерът е със своята баба, а снимката е от 1958 година

Пред американското издание на сп. Elle, Жан Пол Готие е откровен: В началото не исках да правя подобна ретроспекция, защото тя обикновено се свързва със смъртта на някога, но когато видях тези неща, подредени по хронологичен ред, се получи нещо като нова колекция.”

Изложбата ще продължи до 2 октомври, а ако нямаш път до Монреал, Канада, се наслади на великолепните модели, едни от любимите на Готие в цялата му кариера.

Или разгледай подробности на http://www.mmfa.qc.ca/

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.