Следва

Кебапчета, в смисъл на уникални, истински и лични, а не полуфабрикат

Кюфтета, в смисъл на уникални, истински и лични, а не полуфабрикат

Отново, както вчера, ти трябва килограм месо, най-добре от предната или ребрена част. Перфектното съотношение е...

Food преди 12 години

Отново, както вчера, ти трябва килограм месо, най-добре от предната или ребрена част. Перфектното съотношение е 50:50 говеждо и свинско месо. Но стават също и от телешко или агнешко месо.



Смляното на по-едро месо се поставя на равна дъска, намокрена с вода, и се накълцва с нож. Смляното и после накълцано с ножа месо се посолява и размесва добре, след което се поставя на студено да престои поне 2 и до 8 часа. Към така приготвената кайма се прибавя ситно нарязаният лук /3 глави/, черен пипер и кимион, по около грам, и се омесва добре с намокрени ръце.

Омесената кайма, към която, ако си фен на лютото можеш смело да добавиш лютиви чушка-две, нарязани на ситно и така да ти стане чудесно нервозно кюфте/ се накъсва на парчета от по 60-70 грама, които се разплескват, за да получат формата на кюфтета, и се пекат на силна скара, като се обръщат последователно.

Към приготвената кайма за кюфтета без люти чушки може да се прибави 150 гр кашкавал, настърган на ренде и разбъркан с каймата.

Лютеничката с лук, зелевата салатка и филията препечен хляб ще са в перфектна хармония около кюфтето в чинията ти. Добър апепит!

Още рецепти от карето, виж в Добрата храна>>
 

More Food