Следва

Петте спирки тази седмица <br>5.Аddicted to music...

Петте спирки тази седмица <br>4.Кървав диамант

Диамантите са кристално чисти, в повечето случаи бели...

Галерии преди 17 години
Aко някой ти каже, че диамантът на пръстена, който носиш, е кървав - ще му повярваш ли?
Диамантите са кристално чисти, в повечето случаи бели, струват цяло състояние, а жените, които ги разнасят по пръстите си, красивите си шии и нежни китки, са все високопоставени или платежоспособни.
А и ако не се замисляме дълбоко, наистина „...са най-добрите приятели на момичетата”.
Но запитвал ли си се наистина дали има такова понятие като „кървав диамант”?
Най-добре вдигни очи или направо ги отвори, и то широко.
Защото тази седмица премиерно в София, типично по американски Едуард Зуик (Последният Самурай, Легенди за страстта) събира на едно място Лео Ди Каприо, Дженифър Конъли и Джимон Хунсу в търсене на много скъп, розов диамант. Наречен Кървав.
псторията пресъздава картини от Гражданската война през 1999 година в Сиера Леоне. Много кървави сцени, забързаност и напрежение съпровождат филма.
Типично поамериканчената история разбулва слуховете, че дивидентите от трафика на диаманти всъщност отиват за оръжия, използвани точно по време на война.
При кого обаче отива кървавия диамант се разбира едва на края, като момента е доста изненадващ.
Филма си струва, не само заради диаманта, а и заради адекватната игра на актьорите и в частност на сладникавия Леонардо Ди Каприо, който се бори за награда Златен Глобус с тази си роля, но не успя да се пребори. При всички случаи предстоят Оскарите, където шанса на Лео е дублиран – за Кървав диамант и за От другата страна.

След излизането на филма се води и анонсира специална статистика, разработена за успокоение на клинетите, че процентът на кървави диаманти към днешна дата е сведен до минимум.
А дали е така, никой не знае.
За по-ясна представа върху нещата гледай Кървав Диамант в Cinema City, Cineplex, Multiplex, Арена Запад и Арена Младост. Цена на билета 4@SITE_URL6 лв.

More from View Sofia

More Галерии