Следва

Подготовка за горещо лято! Твоите споделени тайни - Иванка

Подготовка за горещо лято! Твоите споделени тайни - Гергана

Желая да ви споделя моето новооткрито ноу-хау за заслепителна лятна визия. Казвам "новооткрито"...

Celebrity beauty преди 12 години

Хайде да се преборим. За три броя от революционния Braun Silk-epil 7 Dual (виж), който превръща краката в копринено гладки буквално с едно движение и за божествен маникюр и педикюр от CND, които да си направиш като подарък точно преди морето.

До неделя ти трябваше да ни разкажеш как се грижиш за тялото си през горещите летни месеци, а ние ти обещахме освен публикация при нас и сериозен летен подарък. До момента на редакционната ни поща пристигнаха десетки писма, а най-добрите от тях ще се борят за големите награди.

Преди да публикуваме всички материали няма да съобщим победителя в поредното, този път лятно предизвикателство на ViewSofia, затова ако ти не си успял да ни споделиш, ето как го направиха други от читателките ни:

Гергана Илиянова


Желая да ви споделя моето новооткрито ноу-хау за заслепителна лятна визия. Казвам "новооткрито", тъй като в последните месеци бях твърде натоварена и бях свела грижите за себе си до жизнения минимум. С настъпването на пролетта, обаче, дъждовните облаци над графика ми се разсеяха и заедно със слънчевите дни се върна и желанието да приковавам погледи и да се грижа за себе си.

Ето защо ще ви разкажа с какви хитринки шлайфам визия и трупам самочувствие и добро настроение:

Косата
ми преживя трудна зима в прическа "на каре" и чести срещи с пресата за изправяне, поради което сега е оставена на спокойствие да си почива. Къпя я с бебешки шампоан с лайка /Johnson/ и от време на време я черпя със зехтинени маски, а тя ми се отблагодарява с блясък и жизненост.

Кожата изисква индивидуален подход за различните зони. За лицето ползвам хидратиращ крем /Loreal/, но само сутрин. Освен това често посягам към купата с плодове за някое парченце, с което да натрия Т-зоната и стоя така половин час. Отразява се добре на порите и освежава. За кожата на тялото като цяло използвам различни лосиони, нямам любим. Специално заглаждам бедрата с антицелулитен и с извайващ лосион. Тук също не отдавам предпочитания на конкретна марка, а залагам на постоянството и специалните движения, които ми показа една много мила масажистка.

Други участъци от кожата с особен статут са прасците. Боря упорито сухата им кожа с бадемово масло, лосиони и дори зехтин. Специално внимание получават и стъпалата, тъй като те понасят в най-голяма степен несгодите на ежедневието. Вечер ги масажирам с лек крем със силиконови частици /Avon/.

По въпроса с обезкосмяването съм привърженик на кола-маската, но от скоро съм хвърлила око на един красив епилатор. Казва се Braun Silk-epil 7 Dual, сигурно сте чували за него. Определено не бих отказала малко помощ от този приятел срещу нежеланите косъмчета ;)

Ноктите са постоянно лакирани. Когато не ми се старае - безцветно, а когато не се очертава пипане на нищо и имам вдъхновение - по-ярко и ефектно. За мой късмет обикновено е достатъчно само да ги оформя с пила и не изискват много грижи, за да изглеждат както ги харесвам - не много дълги, но спретнати и елегантни. Вероятно през лятото ще се поддам на изкушението на бонбонените цветове.

Тялото в момента преживява тежък период. От месец насам ежедневно експериментирам с комбинации от упражнения за стягане на различни зони. Всичко се случва в домашни условия и под безмилостните наставления на различни инструктори от youtube. Избирам си зона, намирам упражнения за нея, харесвам си едно-две предложения и ги включвам в графика. Старая се да не са твърде трудни и да не отнемат много време, за да не загубя интерес. В началото нещата много наподобяваха търкаляне по пода и безпомощно размахване на крайници. След много дни на мускулна треска вече забелязвам първите резултати и съм особено доволна. Половин час упражнения наистина правели чудеса - и за духа, и за тялото. Препоръчвам!

Умът ще почерпя с летен коктейл от книги, които така мечтая да прочета, а все не намирам време. Ще има нещо ориенталско /"Любов" - Елиф Шафак/, нещо странно /"Крадецът на книги" - Маркъс Зюсак/, нещо вечно /"Закуска в "Тифани" - Труман Капоти/ и, разбира се, Бредбъри за разкош. Една от тайните на лятното настроение за мен е да съчетавам полезното с приятното, а в това отношение книгите са безценни!

Душата ще пътува, ще трупа спомени, гледки, усещания. Решила съм да накарам това лято да ми даде най-доброто от себе си. В летни нощи ще посрещам гости със сангрия на балкона. Ще се събуждам на непознати места. Ще създам нови спомени със стари приятели... Дори сега, мислейки за летните си планове, които са все още мираж на ръка разстояние, усещам как ме обзема желанието за приключения..... А не е ли то най-голямата тайна в подготовката за горещото лято?
 

Очаквай да обявим победителите в поредната страхотна игра в понеделник.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи