Следва

Б като Библия - Б като Блог

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Вече май за никого не е тайна, че българинът Денис Георгиев се оказа едно от новоизгряващите лица на миланската седмица на модата. Сега го виждаме в специалната селекция на models.com, направена за новите лица за пролет-лято 2012 от Милано и заснета специално от Saverio Cardia.

All fashion преди 12 години

"Color is the new Black!" в снимки

Сигурно сте посетили арт пространството на Иван Асен 22 в рамките на Sofia Design Week, за да видите страхотните дрехи на едни от най-младите български дизайнери - Яна Дворецка, Динка Якимова-Касабова, Игор Илийовски, Инна Габровска, Радостина Клинкова, Весела Антова, Антония Кондова, Цвети Божкова, лейбълите carevitsa, HAM&EGGS, minty, nelmit, Sassa Björg, tochka и VЯRA, както и вече добре познатите гост-дизайнери от Македония Росица Мршич, Елена Спасовска, CHIC Undercowear и LUDUS loves Fashion.

Темата на събитието е вдъхновена от творенията на испанската дизайнерка Агата Руиз де ла Прада, а ти имаш още точно два дни да се насладиш на дрехите на Иван Асен 22.

Снимките по-горе са от специалния комкикс, създаден за случая, като главна роля в него играе актрисата Ирмена Чичикова.
снимки: Елена Спасова
коса и грим: Бисерка Халачева
графичен дизайн: Цветалина Атанасова
текст: Виолета Керемидчиева
концепт: Нели Митева


Денис Георгиев в New Faces от Models.com



Вече май за никого не е тайна, че българинът Денис Георгиев се оказа едно от новоизгряващите лица на миланската седмица на модата. Сега го виждаме в специалната селекция на models.com, направена за новите лица за пролет-лято 2012 от Милано и заснета специално от Saverio Cardia. Гордеем се с това, че Денис е сред тези момчета, чийто пълен списък и снимки можете да видите тук, а ако случайно не ви спре сърцето, можете да погледнете и тук, за всеки случай.

Първи кадър от кампанията на Miu Miu за есен-зима 2011



Всъщност това е една много добра колекция и това е основната причина толкова много да хареваме този кадър. И съвсем в духа на 40-те, които лъхат от дрехите, кадърът е много ретро, но същевременно модерен и веднага искаш да влезеш тази рокля. Единствено малко ни смущава изборът на почти 15 годишната актриса Hailee Steinfeld за лице на кампанията. Но какво пък, Miu Miu е линия на младостта, основно.

In Fashion, Daphne Guinness



Лондонското ShowStudio продължава да твори и освен, че в последните дни видяхме как Giles Deacon направи страхотно сребърно сако, почти успяхме да изгледаме и мега странния филм The Murder of Jean Seberg, в който главната роля се изпълнява от Daphne Guinness. Но не за това става въпрос тук. Daphne беше включена в серията от интервюта под наслов In Fashion и общо взето това е най-смисленото и интересно интервю с наследничката на империята Guinness, което някога сме гледали. Можете да го видите тук.

Carine Roitfeld под прикритие



Макар и не на чело на френския Vogue, Карин показва, че винаги може да бъде в епицентъра на модните събития. Освен, че напоследък стилизира едни от най-големите рекламни кампании, преди няколко дни, на шоуто на Givenchy в Париж, тя съобщи, че следващата седмица, по време на седмицата за висша мода, по специален проект на списание W, тя ще 'изиграе' потенциален клиент на haute couture къщите. Карин ще посети всички ревюта, докато Paolo Roversi я снима, а после ще бъдат заснети и всички проби на дрехите. Предвиждаме интересен материал за W.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 56 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.