Следва

Плажът

Б като Библия - Б като Блог

Тесните и дълги едноцветни рокли стоят прелестно върху по-слаба фигура и изглеждат едновременно гръндж и...

Fashion преди 12 години

Когато човек гледа блогове ежедневно, започва да забелязва тенденции.

Ето ти няколко открития на View Sofia.

Дългата до земята трикотажна рокля е много важна, ако искаш да си в час с уличния стил този сезон.

Откога не сме виждали момичета в дълги прави поли?

От 19 век? Време беше.

Тесните и дълги едноцветни рокли стоят прелестно върху по-слаба фигура и изглеждат едновременно гръндж и елегантни.

Тази млада французойка, снимана от Гаранс Доре, комбинира широка, леко разкроена рокля с винтидж боти, също толкова винтидж раница и задължителните очила Ray-Ban. Изпитана рецепта за алтернативен шик. (

http://www.garancedore.fr/

Отново дълга до земята



Италианката Chiara Ferragni от Милано (theblondesalad.com) може да облече всяка нова тенденция и да изглежда добре.

Тук я виждаме в дълга рокля в прозрачен вариант, който също е много актуален, поне в блогосферата. Комбинацията от черно и златно и кръглите й очила са препратка към модата от 90-те.

Късо и широко




Друг тренд, който забелязваме все по-често, е една особена кройка блуза – по-къса и колкото може по-широка. Комбинира се или с тесен клин, или с къси панталонки (идеята е, че така краката ти изглеждат по-дълги).

Тук блогърката Анди от Амстердам (stylescrapbook.com) комбинира прекалено широк жълт пуловер с незапасана риза, клин и гуменки и постига леко небрежен шик в стил Бруклин или лондонския квартал Сохо.

Графитите, на фона на които се е снимала, идеално допълват дрехите й.

Тишъртът - елегантно



Дойна от Молдова (thegoldendiamonds.com) е доказателството, че късата размъкната тениска може да изглежда женствено и елегантно, ако поискаш.

Комбинирана с бяла пола Прада, високи сатенени сандали и голяма златна гривна, тази блузка от новата колекция на Манго се превръща в част от тоалет, подходящ дори за вечерен коктейл.

Тренд върху тренд



Жулиета от Полша (madamejulietta.blogspot.com), на която отдавна сме фенове, успява да се облече в няколко нови тренда наведнъж. Тя носи вече познатата ни супер широка блуза с актуалните дънкови панталонки с висока талия. На всичко отгоре си е боядисала кичур от косата в синьо – малък екстравагантен жест, който също е на път да стане тенденция…



… защото наскоро го видяхме и при младата блогърка Сара Дикенсън от Тулза, Оклахома (jesuisbadpenny.blogspot.com). Един кичур в основата на естествено кестенявата й коса в момента е боядисан рус. Нямаме представа защо.

The Gentlewoman



И последно. Както вече сигурно си забелязала от горната ни селекция, на мода този сезон са шапките! Сламени, филцови и платнени, малки или с широки периферии, тези доскоро позабравени аксесоари убедително се завръщат. Не само са стилни, а и пазят лицето ти от слънцето.

Thesartorialist.com.
 

More Fashion