Следва

Подготовка за горещо лято. Твоите споделени тайни - Пламена

Питай ме, питай ме: Как да задържa грима върху лицето си в горещото лято

Практични и изчерпателни, в рубриката "Питай ме, питай ме" отговаряме на всички твои въпроси...

Hair преди 12 години

Практични и изчерпателни, в рубриката "Питай ме, питай ме" отговаряме на всички твои въпроси.
Един читателски въпрос, свързан с горещите температури, които чакаме да ни облеят, ни вдъхнови да намерим най-добрия му отговор:

Здравейте, ViewSofia,

Бих искала да се възползвам от възможността да задавам въпросите си към вас и експертите ви.
Чета редовно всички материали за подготовката за горещото лято, има много полезни съвети от читателки, но никъде не прочетох как да запазя грима си свеж през горещите дни. Трудно ми е, защото не мога да изляза от вкъщи без грим, а в най-горещите дни миналата седмица се чувствах доста некомфортно.

Сутрин мия старателно лицето си, нанасям крем и лек грим, но в средата на деня вече всичко лъщи и се разтича, въпреки че избягвам тежките продукти. Слагам само крем и после фон дьо тен, спирала, очна линия и лек гланц за устни.


Как мога да предотвратя разтичането му по лицето ми?

Ще ви бъда благодарна, ако успеете малко да ми подскажете, вие не може да не знаете добри хитринки.

Здравей Деница,

Първо и много важно е да избягваш наслагванията. Когато навън освен топло, е и влажно, последното от което имаш нужда е комбинацията крем - UV филтър - фон дьо тен. Вместо това избери тониращ дневен хидратант, който предпазва и от слънцето. Така ще чувстваш лицето си много по-чисто и свежо в продължение на дълги часове.

Използвай моливи. Забрави течната очна линия, защото само след няколко потни часа ще се озовеш с ефекта „панда”. Вместо това подчертай очите с молив и пренеси това ноу-хау и върху устните си, запълвайки ги с подходящ молив преди да нанесеш гланц или балсам - така ще се сдобиеш с наситен цвят и минимална опасност от размазване.

Довери се на пудрата. Тук не говорим само за продукт за лице, но също така за руж и сенки. Кремообразните им варианти стоят много красиво, но ги остави за не толкова топлите дни, тъй като в топлината се наслагват неприятно.

Освежи се през деня. Сдобий се с матиращи кърпички, които вече се намират в почти всеки голям козметичен магазин. Достатъчно е да ги долепиш до лицето си, за да получиш моментално матиран вид. Друг добре познат вариант е спреят с термална вода, който можеш да впръскваш през целия ден, като не забравиш да попиеш с мека салфетка, за да не дехидратираш кожата си.

Следвайки тези прости съвети, ще бъде лесно да останеш свежата красавица, дори когато слънцето пече непоносимо.
 

More from View Sofia

More Hair