Следва

Месечен хороскоп за слънчеви времена

Моята формула за финес и настроение - Елисавета

Малко след старта на играта “Финес и Настроение”, се сетих, че въпреки консумацията ми на месни продукти 3...

All About Life преди 12 години

Как да постигнеш финес и настроение с малка промяна в начина ти на живот, ни разказва последният ни печеливш в играта на ViewSofia и Тандем "Моята формула за финес и настроение'".

Подаръкът е
нещо вкусно и полезно от нас с подбрани деликатесни продукти на Тандем, комплект за вино от 5 части и бутилка качествено вино. Шунките и филетата от серията „Финес и настроение” са известни с висококачественото си месо, с по-малко мазнини и липсата на всякакви оцветители и глутен. Те са здравословни и дават лекота и повече енергия и знаеш, че поддържат във форма красивата фигура.

Четвъртият седмичен победител слага края на конкурса, но и началото на голямата награда. Всички избрани участници до тук, заедно с публукуваните седмични победители, ще влязат в жребия за изтеглянето на големия планински уикенд в к-с Кочорите.

Но за това утре, а сега формулата за финес и настроение на Ели ще ни научи на много полезни неща:


Честно да ви кажа, чета иначе прекрасната ви инициатива от самото начало, но не ми идваше и ни най-малка муза да участвам в нея. Какво ме накара ли?

След като въпреки неистовите ми усилия да сваля регламентираните няколко килограма за предстоящия топъл сезон, ограничението на храненията до веднъж дневно, както и проба с “модерните” диети, и отново резултат 0.

Дори си мислиш, че всяка глътка въздух ти е един грам телесна маса... И на всичкото отгоре – нервната ти система е опъната като гласна струна по време на опера, кожата ти заприличва на сушени плодове посред лято, енергия – колкото да помислиш погълнеш 200 калории на ден, за настроение – няма да говоря.
И знаете ли, днес съм ви благодарна, затова и пиша...

Малко след старта на играта “Финес и Настроение”, се сетих, че въпреки консумацията ми на месни продукти 3 пъти в годината, това е прекрасен вариант да сменя режима и да наблегна на пиле, риба, шунка и салата...
Вече три седмици денят ми протича така:

сутрин – чаша студен /студен, защото чакам да изстине/ чай и един фреш от налични плодове и зеленчуци; любимата ми комбинация, която зарежда целия ми ден с настроение е червено цвекло и морков!
обяд – стабилно количество месо или месен продукт и една голяма салата.
рецепта: шунката нарязваме на шайби около 1 см. Нареждаме ги в тавичка и върху тях слагаме диетичен кашкавал, риган, босилек и запичаме във фурната до степен “разтапяне на кашкавала”. Добавяме 1-2 резенчета домат върху питата от шунка и кашкавал и оставяме още малко във фурната, за да го запечем. Салатата от домати е прекрасно допълнение към това изкушение.
вечеря – за предпочитане риба на скара или във фолио;
рецепта: завиваме рибно филе във фолио с: чесън, малко зехтин, мащерка, босилек и няколко капки лимон или две резенчета върху филето. Запичаш или по-скоро задушаваш и консумираш.

Към целия този режим добавяш – 30 мин крос сутрин преди работа; 30 мин. ходене пеша след работа; предимно използване на обувки с висок ток при вечерното излизане за летен коктейл /консумирай ги кисели без допълнително добавяне на захар/ – изключително много стяга краката покупка на поне една рокля на седмица за повдигане на самочувствието и запазен час за сешоар още в понеделник сутрин...

За останалото ти е необходимо само хубаво слънце, лек загар и приятна музика....
Но това след още 2 седмици... Когато финесът и настроението ми ще са на MAX :)

За вашето настроение изпращам и моята песен, с която стартирам усмихнато деня си:



Елисавета ще получи последния специален пакет на Тандем.
Останалите да очакват голямата награда - уикенд за двама в к-с Кочорите, Пампорово.
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 16 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 16 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.