Следва

News Екстаз в петък: Памела Андерсън стана на 44, Джъстин купи MySpace, вече ще има реклама и в БНТ, Цвети Пиронкова най-сески тенесистка

FLOWERS сред цветна градина

Експозицията представя в естествена среда флорални елементи, с акцент върху красотата на женски фигури и...

Events преди 12 години

Поредица от цветни пърформанси FLOWERS стартира младата дизайнерка Симона Грошевска в университетските Ботанически градини в София и в Балчик.

Експозицията представя в естествена среда флорални елементи, с акцент върху красотата на женски фигури и форми. Мебели от хортензии, рози и лилиуми ще бъдат наредени до фотографски цветни пана.

Над 50 фотографии ще бъдат показани в свободните площи на градината край брега на морето часове след посрещането на Джулая.

Изложбата ще бъде открита днес, 1 юли, от 19.00 часа в Ботаническата градина в Балчик. В разгара на лятото цветната феерия ще бъде пренесена за кратко и до Южното Черноморие.

FLOWERS е идея на Симона Грошевска и LIFEGEOMETRY. Грошевска е на 25 години и живее в София. Изучавала е интериорен дизайн, артистични и психо-социални практики и педагогика в Лесотехническия Университет, Нов Български Университет и СУ „Климент Охридски”.

Споделя, че в работата си се вдъхновява от красотата във всичките й форми и проявления. Проектът FLOWERS включва първите самостоятелни цветни изложби на талантливата дизайнерка.

Слънчогледи, орхидеи, хвощови листа, амарилис, солидаго, кръгъл трън, нарязани и преплетени шайби от стъбла ще оживеят в цветни инсталации по време на официалното откриване на FLOWERS в Ботаническата градина в Балчик, а всеки от гостите ще получи специална картичка от вечерта, която ще може да засади. Само след десетина дни в саксията ще се появят зелените стръкчета на FLOWERS.

1 юли, Ботаническата градина, Балчик.
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.