Следва

Честит нов Музей за съвременно изкуство. Или нещо подобно

News Екстаз в понеделник: Принц Алберт се ожени, В личното пространство на Бионсе, Гугъл ще се конкурира с Фейсбук, Месо "ин витро" е бъдещето

Принцът на Монако Алберт Втори се ожени този уикенд за приятелката си Шарлийн Уитсток в тронната зала на...

Events преди 12 години

1. Още една кралска сватба вдигна на крака целия свят

Принцът на Монако Алберт Втори се ожени този уикенд за приятелката си Шарлийн Уитсток в тронната зала на Монако, откъдето помним са красивите снимки на Грейс Кели като булка през 1956 година.

Престолонаследникът и син на холивудската актриса и модна икона беше заклет ерген с две извънбрачни деца от две различни майки. Принц Алберт Втори има 6-годишен син Александър от бившата стюардеса Никол Косте и 19-годишна дъщеря Жасмин от американската агентка на недвижими имоти Тамара Ротола.

Ако са родени извън брак обаче децата на принца нямат право да заемат трона, затова в кралството се надяват, че наследникът на престола ще има поколение с първата си съпруга.

За Шарлийн това също е първи брак. 33-годишната южноамериканка е бивша плувкиня, красавица със завидна спортна фигура и детски учител по професия. Изобщо идеалната принцеса и майка на наследници.

От вълнение Шарлийн се разплака в големия ден, а народът на малкото кралство се надява да види своя красив млад принц с гените на баба си някой хубав ден.

2. Бионсе извади видео с документални кадри от личното си пространство



1 юли освен паметна дата за топ модела Кейт Мос, се оказа паметна и за кариерата на Бионсе след като MTV излъчи премиерно документалния филм за новия й албум с името "4" и всички американци полудяха по него.

Причината е, че във видеото, което е официално във youtube от уикенда, дивата показва част от личния си живот с голямата хип-хоп звезда Джей Зи и труда, който полага, за да има шеметна музикална кариера.

Без грим, Бионце се изкарва доста чувствителна и ранима натура. Дали това е един добър PR ход? Съвсем вярно!

Ето и какво представлява самото видео:



3. Мистерия с детето на Линда Еванджелиста. Оказва се, че таткото е французинът Франсоа Анри Пино.



Факт е името на таткото на 4-годишния син на 46-годишната моделка Линда Еванджелиста Аугустин и това предизвика смут в публичното пространство. До преди това топ моделът не беше споменавала нищо за бащата на сина си.

Милиардерът Пино, който купи компанията, ръководеща Gucci, Bottega Veneta и Yves St. Laurent, е съпруг на актрисата Салма Хайек, от която вече има 4-годишна дъщеря.

Преди това 49-годишният бизнесмен има и още две деца от бивша съпруга, с което наследниците на милиардерския трон стават четирима.

4. Война на световете - Google срещу Facebook.


В петък, последният работен ден от седмицата, компанията Гугъл изненада феновете на социалните мрежи с чисто нова такава, наречена Google+

Само няколко часа след пускането й вицепрезидентът на империята Гугъл обявил, че към новата й придобивка има "ненормален интерес", въпреки че се различава от Facebook основно по това, че е затворена и влизането става само с покани.

Това е първият реален конкурент на Facebook и Марк Зукърбърг побърза да разпали интереса на медиите с изявлението си, че през седмицата от него и служителите му може да се очаква нещо "страхотно", но все още не знаме какво.

Факт е обаче, че войната на двата гиганта едва сега започва, но ще има ли глобален отлив от добрия стар Фейсбук, все още няма официално данни.

Ние успяхме да се доберем до новия Google+ и честно казано, нещата там изглеждат доста по-организирано и приятно за потребителите му. Но това нищо не изначава, защото хората трудно се отказват от старите навици.

5. Вече има хамбургер с месо, отгледано от стволови клетки на крава.

Холандски учени са успели да направят първия хамбургер в света с кълцано месо от стволови клетки от крава в лаборатория, четем в "Дейли мейл".

МНесото е създадено като учените са взели 10 000 клетки и лабораторни условия са ги увеличили милиони пъти. От това се получило парче мускулна тъкан, която бързо нарекли месо "месо ин витро".

Професорът по физиология от Университета в Маастрихт Марк Пост, който е ръководител на проекта, заяви, че не вижда как човечеството би могло да разчита за прехраната си в следващите десетилетия само на "старомодното" животновъдство.

Холандското изобретение се наложило, защото държавата в момента е водещата страна в света в производството на изкуствено месо, а правителството е одобрило финансиране от 1,5 милиона лири за проучването.

Учени от Университета в Утрехт са пресметнали, че само от 10 стволови клетки могат да се произведат 50 000 тона месо за 2 месеца.

Вариантът да не получим такова изобретение на масата си в близките десетина година е да намалим количеството на месото в седмичното си меню. Но това няма да спре процеса, за жалост.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?