Следва

We love ... American Apparel, Cos, Swatch + H&M - съвършенството си има име

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Вчера започна официалната седмица на висшата мода в Париж, а първото голямо дефиле бе на Christian Dior. Дотук добре, но дрехите...

All fashion преди 12 години

Christian Dior Haute Couture есен-зима 2011

Вчера започна официалната седмица на висшата мода в Париж, а първото голямо дефиле бе на Christian Dior. Дотук добре, но дрехите...Оказа се, че първата колекция haute couture без Галиано е чиста проба напън в нищото. Дългогодишният помощник на отстранения дизайнер, Bill Gaytten, пое временно ръководството, първо показвайки мъжката линия на Галиано преди седмица, а сега и това.

Разбираме, че къща от подобен ранг няма как да си позволи да пропусне сезон от материална гледна точка до назначаването на истински дизайнер, който да бъде на чело на марката, но когато видяхме тези дрехи, единственото, което казахме беше "О, не!". И не сме само ние. Досега почти не сме прочели резюме, при това от най-големите критици в индустрията, което да бъде положително, макар и да личи, че екипът се е потрудил доста. Просто онова Dior усещане се е загубило някъде по трасето.



Колекцията започва с разработки на най-известния костюм от две части на Christian Dior, но във възможно най-странните пропорции, при това в цветове и форми а ла поп арт, след което изведнъж всичко това изчезва и се появяват момичета с меко казано странен грим (който е присъщ за висшата мода на Dior, но по-скоро ни напомни за недоразумението при Giles Deacon пролет-лято 2011), копринени рокли и огромни коси без грам естетика. И  накрая идва един "шамар", сякаш напомнящ за Галиано, но не съвесем - театралност и сценичност в огромни рокли. Съжаляваме Gaytten, но просто не се е получило, а в положения като това, място за грешки не трябва да има.

Кампания Chanel есен-зима 2011



Отдавна стана ясно, заради рано изтеклото в интернет първо изображение от кампанията, че снимките са стилизирани от Carine Roitfeld и естествено заснети от Лагерфелд. Какво обаче се случва по-нататък? Следващите кадри от есенно-зимната кампания на Chanel са дори още по-... честно казано не намрираме точна дума. Провокативни? Не-на-място? Или пък съвсем на място? 

На първият кадър, върху лицето на Freja е изписано “Il n’y a pas de mode, si elle ne descend pas dans la rue!”, сиреч "Модата не съществува, ако тя не достигне до улицата!". Без коментар.

Вторият кадър е а ла Жената котка. Той всъщност е интересен и сладък, но пак не съвсем Chanel.



Лили Алън за Elle Англия, август 2011



Все още не можем да повярваме, че това е Лили. Не прилича на себе си и то от случаите, в които да не приличаш на себе си не е добре. Все пак се предполага, че лицето й, трябва да бъде разпознато, за да продаде списанието. Странно.

Raquel Zimmermann за кампанията на Yves Saint Laurent есен-зима 2011



Първо - тази коса. Второ - тази поза. Трето - повече от отегченото изражение на лицето. Много се радваме, че Ракел вече не просто носи колан YSL в кампания на Chloe', a е рекламно лице на YSL, но този кадър не би продал каквото ида е.

Джаред Лето за Hugo Boss



Just Different е името на новия парфюм на Hugo Boss, а Джаред е водещото рекламно лице. По принцип прекрасният Лето, тук по-скоро прилича на застаряващ странник, а перспективата в кадъра е направо зашеметяваща.
 

More All fashion