Следва

Коктейли с Диско в събота вечер

News Екстаз във вторник: принц демонстрира висш пилотаж, министър скача с парашут, други министри гледат сериали, плюс кои са най-непопулярни

Дукът и дукесата на Кеймбридж разчупиха формалната си визита в Канада с екстремни удоволствия. Уилям и Кейт...

Events преди 12 години

1. Уилям и Кейт показват спортни умения

Дукът и дукесата на Кеймбридж разчупиха формалната си визита в Канада с екстремни удоволствия. Уилям и Кейт застанаха начело на два екипа от гребци в състезание с лодки, но завършват наравно.

За финал на деня Уилям, който е пилот от британските военновъздушни сили, реши да покаже летателните си умения и зрелищно приводнява хеликоптер в езеро. Няколко пъти!

След тази напрегната визита кралската двойка отива на ваканция в Калифорния.

2. Не само английските благородници си падат по силните усещания.



Ние не оставаме с нищо по-назад, напротив: министърът Трайчо Трайков тази събота направи първия си скок с парашут. На откриването на авиошоу в Габрово той скочи от 3000 метра височина, като първите 1500 метра бяха свободно падане. „Свободното падане е страшно изживяване”, коментира Трайков. Нашите поздравления за най-енергичния министър на енергетиката.

3. Актьори от „Стъклен дом” на парти на „Под прикритие”



Радина Кърджилова и Луиза Григорова от „Стъклен дом” са снимани на парти по случай финала на първия сезон на конкурентния сериал „Под прикритие”. Те показват, че българските актьори и филмови дейци винаги се подкрепят. Още по-изненадващо сред гостите на партито са и Вежди Рашидов, Министърът на културата, и двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов.

След като бившият Министър на културата Стефан Данаилов стана главен герой в „Стъклен дом”, излиза, че телевизионните сериали са най-значимото изкуство в страната напоследък.

4. Още омраза за най-не-готината организация в България



Кои са най-непопулярните хора в държавата? Титлата отива при членовете на Върховния съдебен съвет (ВСС), които от месеци търпят омраза от медиите, гражданите и от колегите си.

Днес Върховният касационен съд (който, забележи, е различен орган от ВСС) отказа да избере нови членове за така необичаната организация. Повечето от хората на ВКС са пуснали недействителни бюлетини.

Преди това най-жестоката (и смешна) атака срещу ВСС се случи, когато от сайта bivol.bg публикуваха телефонните номера на всичките му членове. Стотици хора пратиха на върховните съдии sms-и, в които ги приканваха да си подадат оставката. Не всички sms-и бяха учтиви: „тикви” беше сред по-милите обръщения.

5. Летище София в опасност



Според евродепутатката Антония Първанова Летище София може (и според нея трябва!) да затвори за известно време, защото твърде често се случвало да се разбиват ключалки от куфари и да се крадат вещи от личния багаж на пътниците.

Това, смята Първанова, е заплаха за сигурността на летището. Така, докато принц Уилям и Трайчо Трайков показват екстремни летателни умения, повечето от нас може да се наложи да не летят известно време.

Подозираме обаче, че е фалшива тревога.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?