Следва

Офис прическата в най-горещите месеци от годината

Heartbreaker: Гримирани момчета

Ако мокрият ефект на черния молив за очи на Джони Деп в поредицата „Карибски пирати” ти се е сторил секси...

Hair преди 12 години

Ако мокрият ефект на черния молив за очи на Джони Деп в поредицата „Карибски пирати” ти се е сторил секси (най-вероятно просто защото е върху Джони Деп) виж какво са направили с момчетата дизайнерите на мъжките колекции за следващата пролет. Много е просто, оцветили са устните им в неонови цветове. И моментално всички мисли за сексапилен гримиран мъж в леглото ти изчезват като Джак Спароу след финалните надписи.

Гримираните мъже в модата обаче не са нововъведение.

Преди няколко години Жан Пол Готие пусна прочутата си вече мъжка козметична линия Monsieur, която наред с безцветния балсам за устни и пудрата, съдържа черен молив за околоочния контур.

Момчетата посегнаха също и към лака за нокти. Дори беше създаден такъв, специално за мъже, но с червилото никой не смееше да експериментира, поне до този исторически момент.



За пролетта на 2012-та обаче и в Милано за Band of Outsiders, и в Париж за Ehud Joseph имаше такива отклонения, които ни дават основание да се страхуваме, че един ден можем да взимаме назаем от гардероба на гаджето си не само ризата му, ами пудрата, почистващия тоник, лосиона за тяло, сенките за очи и… червилото.



Вярно, че вече иделано оформените вежди станаха повече запазена марка на мъжете, отколкото на жените, вярно, че някои родни персони често използват безцветния глос за устни, но молим ви, не посягайте към този сакрален женски инструмент за съблазняване. Защото това вече няма да ви го простим.
 

More from View Sofia

More Hair