Следва

We love: До земята и в един цвят

Унгарска дизайнерка стана първа на световния конкурс Triumph Inspiration Award 2011

Тази година Унгарските млади дизайнери ликуват. Защото тяхната сънародничка спечели световния конкурс...

All fashion преди 12 години

Тази година Унгарските млади дизайнери ликуват. Защото тяхната сънародничка спечели световния конкурс Triumph Inspiration Award, който се случи вчера в Берлин по време на седмицата на модата там, която ние пак следим отблизо.

Световният финал на конкурса беше отбелязан с модно шоу, окъпано в блясъка на известни топ модели, на което присъстваха 500 международни гости. Пред всички тези хора 37-те финалисти, спечелили конкурса на национално ниво, включително и нашето момиче Ева Гелина, представиха дизайнерските си творения. Всички те са вдъхновени от мотото на конкурса “125 years of celebrating women”, което е избрано по случай 125 годишния юбилей на „Триумф”.

Джордж Ламб, известен британски телевизионен и радио водещ, беше човекът, който дирижираше вечерта, а авторитетното международно жури на конкурса Triumph Inspiration Award 2011 беше в състав феноменалната Лили Коул, фотографката Елен фон Унверт, топ моделът, фотограф и посланик на „Триумф” – Хелена Кристенсен, певицата, модел и актриса – Коко Лий. В журито бяха и още две дами – Анита Тилман, собственик и главен изпълнителен директор Premium Exhibitions и творческия директор на „Триумф” – Джос Бери.



След Богларка Бодис от Унгария с модела Les Fleurs du Ma, която стана първа, победители се наричаха също и дизайнерите на второ и трето място. Втора стана Нуртен Юксел от Турция с модела Hezârfen, а на третото, също почетно място, се оказа Диана Бодина от Румъния с модела AVA 1236.


Тримата победители: Унгария, Турция и Румъния

Превес на дизайнери от Източна Европа.

Богларка Бодис беше силно развълнувана при представянето на модела й във финалното дефиле. „Все още не мога да повярвам, че спечелих! Последните дни бяха толкова вълнуващи и съм много горда, че Les Fleurs du Mal впечатли журито най-силно.”, каза 35-годишната победителка.


Миналата година Николай Божилов се разхождаше под ръка с Хелена Кристенсен, а бельото му стана номер на световна сцена

Унгария и Румъния не участваха миналата година в конкурса, но се включиха в тазгодишното издание, вдъхновени от победата през 2010 г. на българския дизайнер Николай Божилов. Нашата страна беше достойно представена и тази година от българската финалистка Евелина Гелина и нейния модел „Многолик индивидуализъм”.



Международният дизайнерски конкурс за млади таланти се провежда за четвърта поредна година като първите три световни финала се състояха в Пекин (2008), Милано (2009) и Лондон (2010). Победителят в конкурса Triumph Inspiration Award и тази година получава като награда 15 000 евро и възможността моделът му да бъде адаптиран и да влезе в производство.

Повече от 2100 млади дизайнери от цял свят участваха в дизайнерския конкурс за най-вдъхновяващо бельо, следвайки стъпките на Николай Божилов от България, който спечели наградата миналата година. Той беше специален гост на тазгодишния световен финал в Берлин. А неговият адаптиран модел „Морфология” ще се продава в избрани магазини на „Триумф” по целия свят, както и в България, от месец юли 2011 г.
 

More All fashion