Следва

News Екстаз в петък: Лоти ще е новата Кейт Мос, иди да те гримират в събота, e-bay ще прави колекция чанти, Семейство Халваджиян пак ще се венчават

Ела и подишай с музика в събота

София ще може да диша, а вместо клаксони и шум от двигатели, ще се чуват само музика и еуфорични звуци...

Events преди 12 години

София ще може да диша, а вместо клаксони и шум от двигатели, ще се чуват само музика и еуфорични звуци.

Поредното издание на съвместната инициатива на списание Едно и Столична община ще превърне емблематичната Шишман и пресечките й в сцена за млади български музиканти от всички стилове.

По цялото продължение на улицата от ранния съботен следобед (14.00 часа) ще могат да се чуят свежите изпълнения на различни нови групи и артисти. Всички те вече имат опит, публика и свое специално място в родния ъндърграунд, но на Mellow Music Festival за първи път ще свирят на крачка разстояние от всички тези, които имат интерес да открият нещо ново и нестандартно.

Специалното издание на София диша: Музика ще има няколко обособени зони с озвучаване. Двете основни сцени ще са пред двете училища на улица Шишман - DJ-сцена пред 7 СОУ „Св.Седмочисленици” и Live-сцена пред 133 СОУ „Александър Пушкин“.

На тях ще се изявят музиканти от стиловете реге (Roots Rocket Soundsystem, Lazy Face), фолк фюжън (Оратница), импро фюжън (Popara), алтърнатив (Ajabez), хип-хоп (Fruit Sessions DJ Crew), фънк (Савата от Camp Sessions, подкрепен от римите на Feel от Top Stoppers) и техно (Layla Dane).

На улицата ще можем да чуем още джаз формацията Train Station, кънтри/блус/госпъл групата Antanoba, класически музиканти - студенти от Консерваторията, Музикалното училище и Нов български университет, както и вокален октет на ансамбъл OctaVoice.

На Шишман ще има и музиканти, които ще свирят на пиано, диджериду, укулеле, акордеон, арфа, кахон и много други инструменти, които не срещаме на открито всеки ден.

Разбира се София диша: Музика ще е отворена и за всички останали артисти, които биха искали да се включат в партито.

София диша: Музика ще продължи до 22.00, когато започва Mellow Night. Междувременно от 17.00 започва и програмата Mellow Open Air в Борисовата градина, където публиката ще чуе за първи път Red Snapper (Великобритания, Warp Records), Onra (Франция, All City Records), The Clonious (Австрия, Ubiquity / Affine Records) и три шоукейса с нова музика от българските артисти EXo (Mirizma, HMSU), Mengeme (Auditory Ossicles) и Surbahar (Chill Om Records).

Ела и ти да подишаш! В събота, 9 юли.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 4 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?