Следва

Седмичен хороскоп - 11 - 17 юли

Summer Report: Здрави секси тела

Също като добрия пример, който ни дава поп кралицата Мадона. Здраво, но секси тяло на...

Life преди 12 години

Лято е. Това означава, че всяко списание на всяка будка (а дори и опаковките със зърнени закуски!) ти отправят едно послание: Трябва да отслабнеш. При това колкото по-бързо, толкова по-добре. За пет седмици, три, само за една! Защото, ако не отслабнем с n на брой килограма, преди да се появим на плажа… със сигурност ще се случи нещо ужасно, ще сме по-лоши от преди, всички ще сме възмутени и „модната полиция” ще ни обяви за издирване.

Чували сме много за отслабване в последно време. Да не знаеш за поне три различни диети (например Дюкан, суровоядство и онази ужасна лютива супа, на която Бийонсе някак преживява по една седмица ) е все едно да не знаеш кой е Бойко Борисов.

Погледнеш ли пресата, хартиена или онлайн, статиите и рекламите започват да ни повтарят: Трябва да отслабнеш! Това послание е толкова широко разпространено, че много от нас не смеят да си помислят, че има алтернатива. Но нека ти я предложим. Нека кажем защо НЕ трябва непременно да отслабваш.


Фотограф: www.fivb.org

Решихме, че трябва да напишем тази статия, когато в интернет разглеждахме галерия със снимки от Световното първенство по плажен волейбол. Снимките илюстрираха мускулести жени по бански костюми, които скачат, падат, викат от радост или спортна злоба и бият сервиси, на които малко от хората на този свят могат да отвърнат.

На снимките се виждаха още и най-красивите, здрави и силни жени на Земята. А под тях имаше следния коментар: „В потрес съм, исках да се нагледам на хубави стегнати тела....стимул за отслабване, а то....”Явно според тази коментаторка (чието име няма да споменаваме), волейболистките просто не бяха достатъчно слаби.

Тази случка ни наведе на мисълта, че ние, жените, понякога не си поставяме правилните цели, когато решим да се погрижим за телата си. Какъв е този идеал за красота, който те кара да мислиш, че спортистки, състезаващи се на световно ниво, не са достатъчно хубави и слаби? Към какво се стремим тогава? Да сме възможно най-кльощави на всяка цена, дори това да означава, че заради строгите диети ни липсва енергия, задъхваме се и припадаме от глад. Нима не е по-добре да имаш широки мускулести бедра и да можеш да бягаш три километра, или да играеш волейбол, вместо непременно да се побираш в най-малкия възможен размер панталони? Мили жени, време е да преосмислим нещата.

Красива или изтощена?

Резултатите от диети и упражнения могат да са по-добри и по-дълготрайни, когато крайната цел не е непременно да отслабнем, а това да бъдем здрави и силни. И това, повярвай, е по-елегантно. Особено ако под фината рокля се подават добре оформени прасци, а ръкавът свършва при изваяни от упражненията ръце.

Също като добрия пример, който ни дава поп кралицата Мадона. Здраво, но секси тяло на 53-годишна жена.

Това означава умерено хранене, което ни набавя всички нужни витамини, както и достатъчно белтъчини, за да може тялото ни да гради мускули. И в никакъв случай глад. Също така важно е редовното спортуване – например бягане на открито. Резултатът от такъв режим е не само, че ще изглеждаме добре, но и че ще се чувстваме по-добре – хубавата храна и спортът ни изпълват с енергия, ставаме по-активни в работата и ни идва желание да се заемем с нови дейности.

Нека го повторим още веднъж: не е нужно да отслабваме. Оформеното като скулптура релефно тяло може да е по-красиво от подложената на безкрайни диети слабичка фигура.

Въпреки че Карл Лагерфелд не харесва модела Хайди Клум именно защото тя никога не се е причислявала към анорексичните модели, ние пак признаваме достойнствата на добре сложената й фигура. Дългите крака са дар, но изваяни като на атлет - се постига с труд и постоянство. И точно затова Хайди е един от най-търсените ангели на Victoria's Secret.



Холивуд също има примери за кино величия с оформени секси тела. Напоследък това дори е по-модно, отколкото слабата фигура на Анджелина Джоли, например.



Бившата любов на Брад Пит Дженифър Анистън може да не е известна с големите си роли в киното, но пък тялото й винаги е било пример за красива, добре поддържана фигура. Фантастична е и Камерън Диаз, която макар и преминала 40-те и изоставена от красавеца Джъстин Тимбърлейк, изглежда великолепно, носи къси рокли по червения килим и показва страхотни ръце.



Дори Кейт Босуърт, която е млада модна икона, беше по-секси в ролята си на състезателка спортистка в Blue Crush, отколкото сега в размер XXXS.

Тези примери идват, за да ни подскажат, че е по-важно да се стремим да стегнем тялото си и да заменим мазнините с мускулна маса. Но забележи, възможно е теглото ни да не намалее; може дори да наддадем тегло, защото трупаме мускули, а те тежат повече! При това няма нужда да се притесняваме, че ще започнем да изглеждаш като културист. Жените почти нямат в тялото си тестостерон, който е нужен за натрупването на по-голяма мускулна маса (затова жените културистки понякога си бият инжекции с този хормон - което изобщо не ти препоръчваме).


Нашата гордост в тениса Цвети Пиронкова освен че се класира в ежегодната 50-тица на най-красивите българи, която единствено ViewSofia прави, но скоро я обявиха и за една от най-сексапилните тенесистки в света. И това заради тези неустоими мускули. И не само!

Има много видове красиви тела – състезателките по кънки на лед изглеждат различно от жените, които бягат на дълги разстояния. Но всички те са красиви. На тези, които не мислят така, предлагаме да пробват да се състезават срещу твърде „дебелите” спортистки. А на всички останали – защо да не потичаме заедно в парка?
 

More from View Sofia

More Life

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 9 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.