Следва

Глория Петкова дефилира в Берлин. Ревюто на Михаел Зонтаг откри седмицата на модата в града

Защо този път не е Тестино. Подробности около есенната кампания на Versace

Каквато и лятна подготовка да предстои, времето на есенните рекламни кампании на големите модни брандове...

Fashion преди 12 години

Каквато и лятна подготовка да предстои, времето на есенните рекламни кампании на големите модни брандове дойде. Даже много от тях са вече факт. Тази на Versace - също.

29-годишната скандинавска мъжкарана, чието лице помниш цял живот след като веднъж си го видял – Саския де Брау, е избор, с който от модната империя слагат етикета "нов имидж" на марката Versace.

Есенната рекламна кампания на лейбъла е драматична, излъчва лукс и елегантност. Не случайно е наречена Огън и лед и издава стремежа на Versace да се променя. Досега повечето кампании на марката бяха снимани от добрия приятел на Донатела Версаче Марио Тестино, който впрочем е приятел на всички. Новата кампания е поверена на фотографите Мерт Алас и Маркус Пиго.

Вместо 3-4 имиджа, като досега, кампанията представлява 12 художествени фотографии, с които марката ще рекламира новата си колекция.

Локацията, в която е заснета сесията добавя драматизъм в снимките. Пейзажът обогатява облеклата и аксесоарите, а цветовете се допълват с перфектния дизайн. Дрехите в черно, лилаво и бяло със златни елементи и детайли са допълнени със златни аксесоари и изключителни чанти. Това е напълно нов имидж на Versace. Кадрите са уникално добри, а визията много им отива.

През последните седмици горещата новина около Versace e кооперирането на италианската модна централа с безспорното явление на музикалната сцена Лейди Гага.

Суперзвездата обяви, че 2 месеца ще носи само облекла на Versace. За целта Донатела Версаче, която изрази възхищението си от таланта на звездата, отвори архивите на марката, истинска съкровищница с облекла, сътворени от гениалния Джани Версаче. Лейди Гага изглежда невероятно в тях, въпреки че последният й клип породи спорове за естетическата си стойност. В него Гага е с изумителен кожен тоалет, дело на Джани.

Жестока рекламна стратегия, браво на онзи, който я е измислил.
 

More Fashion