Следва

„Мис и Мистър тяло“. И такова нещо има

Назаем взехме от архива на сп. Егоист - "Паметта на пениса", истинско петъчно четиво

За теб сексът може и да не е повод за запознанство, но за пениса определено е. Въпреки че тази част от мъжа...

Лица преди 12 години

Заради изгубеното време, в което Егоист беше единственото, якото и качественото лайфстайл издание и заради това, че всеки път с удоволствие се връщаме към архивните му броеве, които стоят на купчини в редакцията ни, решихме от време на време да правим разбор на най-готините материали.

Този няма друго време и място, освен в 19.00 часа, в петък:


За теб сексът може и да не е повод за запознанство, но за пениса определено е. Въпреки че тази част от мъжа води самостоятелен живот и не казва “ОБИЧАМ ТЕ”, има памет, оказва се. Лошата новина е за собственика му.  За жените е добра, пише авторът на статията Мартина Маринова.

ПАМЕТТА НА ПЕНИСА

Ти може да се мислиш за много хладнокръвен и да нямаш ясен спомен за имената и физиономиите на жените, паднали под ножа на неустоимия ти чар, обаче те може и да са те запомнили. Не защото си ги разкъртил като любовник. Най-вероятно са запомнили емоционалната част – как си ги свалил и как си ги зарязал.

Когато тя те види след години, най-вероятно ще ти каже: “Вече не ти се сърдя, макар че заслужаваш.” А ти колкото и да човъркаш паметта си, може и да не си спомниш какво пък толкова заслужаваш. Ако си я чукал и забравил, пенисът ще реагира с нещо като “гаджето става, дай я насам”. Може ли ти да не помниш, а членът ти да помни? Може. И това не трябва да те учудва. Това е типична илюстрация на отношенията между подсъзнателно и съзнателно в човешката психика.

Подсъзнателните инстинкти и влечения са изградени за милиони години в човешкия опит и гените ни. Те не се подлагат на преосмисляне и критика волево от човека. Доказани са в еволюцията на вида и чрез кодиране на стратегиите за оцеляване. Подкорието на мозъка реагира светкавично на миризми, движения, информационни послания, които нищо не би могло да анализира толкова перфектно.

Обработката е предназначена да избере и продължи оптимално оцеляването на човека в средата и сред другите човеци. За разлика от подкорието, кората на мозъка е “гордостта” на човешкия род. Тя го отличава епохално от другите видове, като му дава мисленето, представите, фантазиите и какви ли не още екстри за усложняване на скучното природосъобразно съществуване. Тя му е донесла и перверзиите, волята за власт, страстта към притежание...така се стига и до по-горния феномен от историята. Повод за запознанство ли е сексът? Къде в тая случка е културният шок?

Културният шок е в онова величаво човешко понятие “познание”, за което вярваме, че позволява на човешкото същество да превъзхожда природата, законите и логиката й. Познанието, което позволява да вземаме самоубийствени глобални решения, да даваме критични оценки на себеподобните и да решаваме съдбата им от позицията на компетентността си.

И ето обещаното:

Лошата новина за мъжете: Когато пенисът козирува пред някоя дама, все едно ти казва: “ Ето шанс да продължиш рода и името си, ето шанс да не си сам по пътя си “. Когато от първата ви среща са минали доста години – онези, в които си смятал, че светът е пълен д възможности, които не трябва да изпускаш, изведнъж се усещаш прецакан. И мислиш горе-долу ето това: “ Някакъв шанс тук май съм проиграл. Защо така не съм го разпознал?”. Сори, бейби, лимитиран си в пространството и времето. Възрастта върви еднопосочно, а територията за завоюване е с краен брой жени в подходяща възраст.

Добрата новина за жените: Вагината не е ловец по природа и няма аналогичен тип памет. Тоест ти ще го вдигнеш, като я видиш след 10 години, тя няма да се подмокри. Но ако нещо е решила, че иска да ти отмъщава, защото емоционалната й памет помни колко кофти си се държал онази сутрин, ще ти го върне. Дори и да е простила, пак ще ти го върне – защото пенисът ти ще твърди, че искаш да я чукаш, тя обаче въобще няма да се впечатли. Прецакано ли е веднъж нейното очакване и готовност, няма въщане назад.
Нищо лично – то така си беше.

Статията е от май 2006г., сп. Егоист
Текст Мартина Маринова консултант Ани Владимирова - ПСИХОТЕРАПЕВТ

 

More Лица