Следва

Да или Не на черна булчинска рокля

Седмицата на модата в Берлин: Ре-формата на Каралеев: VLADIMIR KARALEEV S/S 2012

..I'm in love with a german film star... припява меланхоличен глас от 80-те, а момичетата се поклащат бавно сякаш са...

All fashion преди 12 години

След откриващото ревю на Михаел Зонтаг с участието и на фантастичната Глория Петкова, интерес предизвика на Берлинкса сцена и ревюто на българския дизайнер Владимир Каралеев, за което ни разказва подробно със снимки нашият репортер Надя Мешева.

...I'm in love with a german film star... припява меланхоличен глас от 80-те, а момичетата се поклащат бавно сякаш са галени от вятъра диви цветя. Моделите на Каралеев са наредени на бели платформи под ярката светлина на прожекторите и като че ли унесени от хипнотичната мелодия не забелязват обградилата ги тълпа фотографи.

Дизайнерът за пореден път доказва, че е майстор в това, да сътвори вълшебна атмосфера. След успешното ревю през януари, сега той избра да представи новата си работа под формата на презентация в рамките на Берлинската седмица на модата. В чисто черното пространство на студиото Владимир Каралеев успява да създаде свой собствен свят и да изложи в най-добра светлина лятната си колекция, носеща името „Реформация“.



В нея българският дизайнер продължава любимата игра с формите. Този път той изкарва скритото на повърхността: преобръща платовете наопаки и оставя наяве копринената подплата.



Подгъвите отново са незашити – запазена марка на Каралеев, а силуетите асиметрични. Използваните коприна, трико и вискоза смекчават контурите: вместо статични скулптури от плат виждаме дрехи, които се нежно обгръщат тялото. Наред с редовните сини нюанси, като ново постъпление в цветовата гама откриваме прасковено жълто.



Работата на Каралеев постепенно намира път към широка публика. Заедно с Михаел Зонтаг той е поканен да участва в специален салон, организиран от немското издание на списание Воуг където ще може да представи колекциите си пред най-големите купувачи от модния бранш.

Още новини от Берлин очаквай през седмицата.

More All fashion