Следва

News Екстаз във вторник: Кандидат-студентите пишат за Йовков и Далчев, Риана ще се съблече по бельо за Армани, Хю Лори е новото лице на L'Oreal Paris M

В галерия "Ракурси" връчват награда за млад автор

Преди лятната ваканция галерия "Ракурси" прави последна за сезона изложба. С нея Фондация „Едмонд...

Events преди 12 години

Преди лятната ваканция галерия "Ракурси" прави последна за сезона изложба. С нея Фондация „Едмонд Демирджиян” връчва за втори път ежегодната награда за живопис за млад художник.

Самият Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен не само със силното си творчество, но и с дълбоките си теоретични познания в областта на изкуството. Неговото отношение към младите таланти винаги е било позитивно и подкрепящо. Сред учениците му са някои от най-известните съвременни български живописци. Затова, според Управителния съвет на Фондация „Едмонд Демирджиян”, връчването на такава награда е изключително подходящ акт на почит към паметта на художника.

Изборът на журито (тази година негови членове са: Мария Василева, Надежда Олег Ляхова, Даниела Радева) се насочва към автори, които са в началото на своята творческа кариера, обещават интересно развитие и посветеност на изкуството.

След Минко Йовчев за носител на наградата е избрана Калия Калъчева. Тя е родена през 1986 г. През 2005 г. завършва Националното училище за изящни изкуства „Акад. Илия Петров” в София. През 2011 г. се дипломира като магистър по живопис в Националната художествена академия в София в класа на проф. Андрей Даниел.


Картина на Едмонд Демирджиян

Наградата се състои от: предоставяне на възможност на младия художник да покаже свои творби в престижна галерия в колективна изложба с големия художник Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева. И това със съдействието на г-жа Ивелина Русева.


Картина на Калия Калъчева

Изложбата пък ще представя картини на Едмонд Демирджиян и носителката на наградата Калия Калъчева. Откриването е на 14 юли 2011, 18:30-20:00 часа, а изложбата ще продължи до 31 юли.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?