Следва

RECYCLE - възможности на материала

CLUB DES BELUGAS

От 7 юли SOFIA LIVE CLUB затваря врати за лятото, но само до 16 септември, когато по червения килим ще влязат...

Music преди 12 години

От 7 юли SOFIA LIVE CLUB затваря врати за лятото, но само до 16 септември, когато по червения килим ще влязат любимата ни европейска джаз формация CLUB DES BELUGAS.

На 16-ти и 17-ти септември, от 22.00 часа, музикантите ще изнесат два концерта с вокалистката Бренда Бойкин с подкрепата на Ballantine`s по повод откриването на новия сезон в най-добрия клуб за жива музика у нас. По традиция от миналата година, когато групата за първи път посети България, за комфортното придвижване на музикантите ще се погрижат най-новите модели автомобили на Opel.

CLUB DES BELUGAS е един от водещите ню джаз проекти в Европа. Успешно обединява съвременен лаундж и ню джаз с бразилски ритми, суинг и американски соул от 50-те, 60-те и 70-те на миналия век.

Уникална изобретателност, енергия и професионализъм са водещи в изпълненията им, а съвременното им звучене и новаторството, което придават на познати джаз стандарти ги превръща в любимци на голяма част от аудиторията.

CLUB DES BELUGAS
стартират своята кариера през 2002 година с техния първи албум "Caviar at 3 a.m.". През 2003 година издават своя втори албум "Minority Tunes", който включва хитовете от Германските клубни класации "hip hip chin chin" и "Gadda Rio".

През 2006 година CLUB DES BELUGAS обогатяват мизукалния свят с едно истинско прозиведение на изкуството наречено "Aprico Soul". През март и април същата година, хитът "Wildcats gotta move" достига трето място в Германските клубни класации и остава в топ десетте в продължение на 8 седмици. Включеният ремикс на песента "Mambo Italiano" е първият легален ремикс на песен на Дийн Мартин в целия свят и е одобрен от Capitol/EMI, както и лично пт семейството на му.

В историята на CLUB DES BELUGAS са продадени повече от 4 милиона копия на техни албуми. От края на 2007 година до днес, музикантите изпълняват повече от 100 концерта в Европа, участват в музикални предавания и фестивали, а често тяхна музика е озвучавала едни от най-известните автомобилни и алкохолни реклами.

Поредната стъпка в историята на CLUB DES BELUGAS е тяхното предстоящо участие в България, за първи път на сцената в SOFIA LIVE CLUB. След миналогодишния си концерт в зала 1 на НДК, CLUB DES BELUGAS гостуваха в клуба, който според техни думи притежава "една от най-изисканите атмосфери, която един джаз клуб може да предложи. Много известни артисти са изпълнявали концертите си в този клуб и ние само се гордеем, че имаме възможността да изпълним своята музика за българите отново и най-вече на тази прекрасна сцена. Малко са държавите, които предлагат подобно гостоприемство!“.

Благодарение на подкрепата на най-продаваното шотландско уиски в Европа, Ballantine`s и един от най-големите европейски производители на автомобили Opel, групата е тук през септември и ще представи няколко нови парчета - всички композирани по време на турнета, както и добре познати, танцувални мелодии. За българската публика, музикантите са подготвили специална изненада.

Очаквайте съвсем скоро информация около пристигането на групата и последното им парче!

БИЛЕТИ: на предварителна продажба в www.eventim.bg и в билетния център на НДК – 30 лева, 35 лева на място в деня на концертите.
 

More from View Sofia

More Music