Следва

News Екстаз в сряда: Венета Райкова заплашвана от психопат, Кейти Холмс иска още деца, Хари Потър не издържа на славата, стилът на Дукесата

RECYCLE - възможности на материала

Дискусията се организира с цел да се обсъдят състоянието и проблемите в областта на дърворезбата днес, да се...

Events преди 12 години

Дискусията се организира с цел да се обсъдят състоянието и проблемите в областта на дърворезбата днес, да се осмисли мястото на този вид изкуство в съвременната артистична реалност.

Част от въпросите, които ще се засегнат, са: как резбата успява да съвмести ролята на занаят и все по-честата връзка с други видове и форми на изкуство (скулптура, обект, инсталация...); актуализират ли се темите и подхода към формоизграждането; какви са перспективите...

Дискусията е съпътстващо събитие в рамките на изложбата Recycle в галерия Credo Bonum.

Тя ще се проведе в присъствието на куратора Светла Петкова и участващите художници Георги Великов, Димитър Митев, Евгений Григоров, Иван Ушев, Маргарит Гьорчев, Митьо Митев, Николай Симеонов, Павлин Йорданов, Стелиян Стелиянов.

Ако си пряко заинтересован или просто ти е любопитно да чуеш експертни мнения, иди в галерия Credo Bonum.

14 юли 2011 (четвъртък), 18.00 ч.

 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.