Следва

Back to the Future: Louis Vuitton Resort 2012 от Sophia Coppola

Коктейлната чанта: Какво да сложим в нея и с какво да я носим

Коктейлната чанта винаги трябва да е достатъчно голяма за най-важните неща и достатъчно малка, за да не ти пречи в танците...

Fashion преди 12 години

Коктейлната чанта винаги трябва да е достатъчно голяма за най-важните неща и достатъчно малка, за да не ти пречи в танците. Понеже знаем, точно колко малка я прави второто изискване и че най-важните неща всъщност не са толкова много, освен нещата в нея събрахме и тези, които обикновено я заобикалят и с които я съобразяваме.

Независимо, дали първо избираш чантата, роклята или обувките си за нощното парти, в малката кожена красавица винаги слагаш червило, пудра и черен молив, с които да коригираш грима си през вечерта, документи и пари, ключовете от вкъщи и няколко неща, които само ти знаеш за какво са ти необходими – като секундно лепило, например.

Да се разходим обаче около цялата подготовка, която предхожда слагането на коктейлната чанта под ръка.

Понеже коктелната рокля по неписано правило е къса, това автоматично означава гладки почти до огледално стегнати красиви крака. Въпреки че средата на лятото не е най-точният момент за стартиране на кампанията Крака като за Световно, можеш да почерпиш идеи от материал, който публикувахме преди време, където обърнахме специално внимание на грижата за хубави крака от упражнения за стягане до автобронзантите.

Докато сме на темата с краката, е добре да обърнеш внимание и на педикюра си, особено ако си избрала чифт сандали за партито довечера. Този сезон любимите ни нюанси за ноктите на краката са ментово и тиквено, които се оказаха по-универсални и от червеното. Страхотно ментово имат Manhattan и Revlon, докато тиквено оранжево забъркват най-добре Dior.

Понятието за коктейлната рокля също има широк обхват. Почти винаги е къса, но поне една идея по-елегантна от късата лятна рокля. Цветовете, десените и материите нямат никакви ограничения, важното е в нея да се чувстваш много секси и много удобно едновременно и да е адекватна на сезона, в който я носиш. За лято 2011 никакво черно - предпочитаме едноцветни рокли в ярки нюанси или такива с флорални мотиви и какви ли не още шарени десени. Ако все пак държиш на черното - поне прояви фантазия в аксесоарите - цветна чанта, цветни обувки (може и различни цветове) малко гривни, голям пръстен с ярък камък и т.н.

Подходящите обувки за коктейлната чанта са високи и толкова, ако обаче краката ти още се бунтуват от предната вечер (по време на ваканциите, парти вечерта е всяка вечер) и отказват отново да се покатерят на свод близък до 90 градуса, обуй балеринки, но в краен случай. 

Що се отнася до грима - коктейлната визия търпи както повече грим, така и никакъв. Изборът е твой.

Това е. Партито е на разстояние едно такси от теб.

More Fashion