Следва

Ефект на диамант. Комбинация за летни нокти от CND

Топ продукти за защита на твоята кожа през лятото и какъв фактор е най-подходящ за теб

Съвсем навреме за голямата доза приятно...

Body преди 12 години

Съвсем навреме за голямата доза приятно шоколадов тен се включваме с най-добрите продукти, които защитават кожата ти от вредите на иначе вълшебното лятно слънце.

Преди да си втурнал срещу първи шанд слънцезащитни продукти с най-висок SPF фактор обаче, ние потърсихме експертно мнение за това кой от тях е най-походящ за твоя тип кожа, колко време действа едно нанасяне на лосиона, спрея или крема и с каква защита да се подсигуриш за лятото.

На тези въпроси отговаря Д-р Анелия Ботева, специалист-дерматолог в българското представителство на френската марка за медицинска козметика Bioderma, а ние селектирахме топ продуктите на пазара - полезни и на добра цена.

Кой слънцезащитен фактор да изберем?
Отговаря д-р Анелия Ботева

Слънцезащитата е задължителна за всички, които искат да запазят кожата си свежа и млада по-дълго време. Кой фактор да се избере зависи от фенотипа кожа. Колкото по-светла е една кожа, това са първи и втори тип, толкова необходимостта от слънчева защита с качествен продукт е по-силна. Най-уязвимите типове кожа се познават освен по много светлия тен, още и по цвета на косата и очите - много светли по природа. В този случай се ползва най-високият възможен фактор на продуктите за защитен от UV-лъчите - 50+. Така в прогресия до 6-ти, последен фенотип, носители на който тип кожа са африканците, при които изобщо няма нужда от подобни продукти.

Необходимостта от най-висока фото-защита е изключително важна и при специфични кожни заболявания, например розацея, при които освен целогодишна защита, в специализираните продукти на Bioderma се съдържат и вещества, които едновременно защитават и лекуват.

Акнето също има нужда от специална защита, още повече, че при този дерматологичен проблем кожата има свойството да се повлиява добре от слънцето, но после през есента наново да се образуват камедони и пъпки.

Естествено, необходимостта от фотозащита е възрастово неоспорима след 30-те години, предимно заради хиперпигментацията, но и генерално с анти-ейдж ефект. Продукт на Bioderma е специализиран точно за защита в градска среда на кожи на дами на 30 и повече години, и при него, освен перфектна слънцезащита, може да се разчита и на действието на хиалуронова кисселина с подчертан антибръчков ефект.

Професионалистите знаят, че разликата между 30-ти и 50-те фактор е малка. При първия процентът на защита от вредните слънчеви лъчи е 92, а при втория - 99. Изборът на конкретен фактор е в ръцете на добре информирания клиент и зависи от горните професионални съвети и показатели, но най-важното остава в сила - добър производител и отговорно нанасяне при всяко показване навън, особено на директна слънчева светлина.

 

More Body