Следва

News Екстаз в понеделник: Дженифър Лопес се развежда, РЗС готвят война на премиера, Блейк Лайвли мечтае Лео да й е мъж

Прочути джазмени по стените на Музейната галерия за модерно изкуство

Месец юли е горещ, на моменти дори непоносим. Културните събития се изместват на морските барове, а София няма...

Events преди 12 години

Месец юли е горещ, на моменти дори непоносим. Културните събития се изместват на морските барове, а София няма с какво да ни изненада. Още по-горещо обаче става в Музейна галерия за модерно изкуство, където прочути джазмени висят по стените на галерията, извадени от архива на българските фотографи.

„Джаз в галерията“ се казва изложбата, която стартира от 18 юли, днес, и ще продължи до 31 юли, и представя изкуството на джаза, запечатано през обектива на трима професионални фотографи и страстни меломани - Евгени Димитров, Миро Златев и Стефан Марков.

Уникални кадри на световни джаз звезди като Бети Картър, Еди Харис, Ал Жиро, Маркъс Милър, Джордж Бенсън и даже фънк-легендата Джеймс Браун са само част от лицата в „Джаз в галерията“.

В Музейна галерия за модерно изкуство,
18-31 юли.
 

 

 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 18 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?