Следва

We love: Boys of Fashion Week S/S 2012

Най-доброто от седмицата на модата в Берлин пролет-лято 2012. Част I

Всичко, което се случва в Берлин, си остава в Берлин, или така поне беше настроен модният свят към новата...

All fashion преди 12 години

Всичко, което се случва в Берлин, си остава в Берлин, или така поне беше настроен модният свят към новата алтернативна модна столица. Но с присъствието на Марк Джейкъбс, големите спонсори и гениалните колекции Берлин доказа, че може да следва Ню Йорк, Париж, Лондон и Милано в редицата на най-добрите.

За да обобщим изминалата седмица на модата в Берлин 6-9 юли, ще кажем, че отново сме впечатлени от стриктната организация и дългия списък от талантливи дизайнери, но най-вече от това, че Берлин ражда мода, която не просто следва тенденциите на големите и популярните, а самата тя създава такива.

И след като вече ти представихме детайлно ревюто на българския дизайнер и немски възпитаник Владимир Каралеев и другия ни любим берлинчанин Михаел Зонтаг, следва да ти разкажем за колекциите, които оттук нататък ще следим всеки сезон с удоволствие. И ги разделихме на две части.

Виж кои са най-забележителните ревюта по време на Берлинската седмица на модата пролет-лято 2012 от специалните ни пратеници, които предаваха от първи ред на големите събития:

A.F. VANDEVORST




Традиционно лейбълът с цяло десетилетие история зад гърба си представя новите си идеи по време на Парижката седмица на модата, но в Берлин двамата белгийци, които го създават, показаха за поредна година една от линиите си A.FRIEND.

За пролет-лято 2012 A.FRIEND е нещо като свежия полъх сред някои твърде концептуални и други твърде минималистични колекции по време н Берлинската седмица.

Цветовете и материите са елегантни и женствени, съвсем типично за лейбъла. Великолепни нежни материи и кройки падат върху женското тяло, цвят сиена, синьо, оранж, бяло и телесни тонове, сиво, райе – всичко това е част от палитрата на линията на A.F. VANDEVORST.

Прехласнахме се по идеята за панталоните тип пижама от коприна в нежно оранжево-бяло райе.

Аксесоарите продължават концепцията на линията със цветните си сандали, ботушите, макар и за пролетно-летния сезон, кожени колани и платнени чанти.

Allude



Колекцията е вдъхновена от изкуството, технологиите и естествените материи. Може да ти се стори твърде странно, но марката е известна с това, че използва само кашмир за създаване на дрехите си, въпреки идеята за леки и прохладни материи през пролетно-летния сезон. Фината вълна е почти прозрачна, изплетена машинно с малки дупки. Великолепните минималистични произведения на Allude в неутрални цветове вероятно ще се продава в едни от най-луксозните мултибрандови бутици по света, както всяка тяхна колекция.

DESIGNER FOR TOMORROW



Така се наричаше шоуто на младите дизайнери, участвали в конкурса, посетен от самия Марк Джейкъбс, на Peek & Cloppenburg.



Сред удивителните модели, стоят имената на дизайнерите Alexandra Kiesel (победителят), Marc Buscha Lena Hasibether, Jonathan Christopher Hofwegen, Markus Schmidbauer.

Escada Sport



От екзотиката на мароканския оазис, Маракеш, се вдъхновяват дизайнерите на немския луксозен бранд Escada за пролетта и лятото на 2012-та. Цветовете в колекцията също напомнят за една от най-мечтаните туристически дестинации – синьо и червено, тонове на бежовото, но не липсваха и изненади като например неоновото. Силуетът е великолепен въпреки свободно падащите панталони, гащеризони и рокли. Характерни за колекцията пролет-лято 2012 на Escada Sport са и хитът на този сезон color blocking, както и миксът от десени и детайли в облеклото.

HUGO




Мини поли и рокли, къси сака и страхотни slim fit панталони в нежно бяло и синьята гама – много млада като дух колекция за момичета и момчета. Преобладават синьото и бялото като основа, както и ефектът на среброто. Много чисти линии и страхотни женствени кройки. Това е достатъчно красноречиво.

LALA BERLIN



Нежните произведения на дизайнерката Leyla Piedayesh са експресия на нейния усета за стил, цветове, материи и кройки. Основната тенденция тук е "zeitgeist" или духът на нашето време, което носи моралните и интелектуалните тенденции на епохата. Дрехите в колекцията са създадени само от естествени материи, което обяснява великолните им силуети. Лейла използва кашмир, коприна и фин памук или жарсе.

Oчаквай утре следващата доза берлински моден дизайн!
 

More All fashion