Следва

Христина Тушева се съблече за МАХ преди да покори Италия

News Екстаз в четвъртък: Ваня Пенева става стилист, McQueen се гледа от половин милион в Ню Йорк, Тери Ричардсън с гадже, краят на Зелената ка

Републиканската партия е внесла в щатския Конгрес законопроект за отменяне на лотарията „Зелена карта”. Всяка...

Events преди 12 години

Краят на космическата епоха

Американската совалка „Атлантик” ще се приземи днес в 12 часа българско време. Това е последният полет на „Атлантик”, която ще се превърне в музеен експонат след кацането. Финалната й мисия е била да пренесе 4 тона товар, предимно храна, до Международната космическа станция.

Денят е исторически – САЩ няма да пращат хора в космоса поне през следващите четири години. Какво предстои след това е още само фантазия – след време САЩ сигурно ще пробват полети до по-далечни дестинации в Слънчевата система.

Каквото и да се случи в бъдеще, днешното приземяване бележи края на една епоха, започнала през 60-те години със „състезанието за космоса” – т. нар. space race – между американците и СССР.

Цяло едно поколение израсна с научна фантастика, 2001: Космическа одисея, първите Междузвездни войни и култовата соц детска дрешка, наречена „космонавт”, нали се сещаш. На всички, слушали истории за космоса като деца – наздраве.

И може би краят на Зелената карта



Републиканската партия е внесла в щатския Конгрес законопроект за отменяне на лотарията „Зелена карта”. Всяка година около 50 хиляди късметлии се сдобиват с виза за САЩ на случаен принцип.

Кандидатстват милиони, а самият израз „зелена карта” е един от символите на Американската мечта. Която, за съжаление, напоследък не е на мода.

Ваня Пенева си намери работа като моден експерт



Наскоро коронованата Мис България Ваня Пенева бе наета на работа от водещо женско списание. Тя ще има собствена рубрика, наречена Style Hunter, и ще пише в нея за „стилни градски дами”.

Ваня Пенева мечтае да следва журналистика и сега е по-близо до мечтата си. Очакваме да видим селекцията й от дами и техните дрехи.

500 000 души са посетили изложбата на Алекзандър Макуийн в Ню Йорк



Музеят „Метрополитън” или The Met, както на галено го наричат в Ню Йорк, има най-голямата колекция от европейско изкуство отвъд океана. Освен това той е и светилище за любителите на модата – в Института по облекло се пазят безценни исторически и съвременни дрехи.

Изложбата, посветена на легендарния Маккуийн, в момента събира рекордни тълпи в иначе винаги пълния с туристи музей. Дизайнерът е обожаван заради фантастичните си рокли от надиплена коприна, принтовете, които превръщат дрехите в пеперудени крила, и токчетата с шипове. Сега, след смъртта си, той постигна най-голямата си слава.

Тери Ричардсън с ново гадже



Скандалният моден фотограф, известен както с кадрите си, така и с факта, че е имал сексуални връзки с много от моделите си, е забелязан в Ню Йорк с нова приятелка.

Красивата брюнетка Одри Гелман изненадващо няма нищо общо с модата.

Тя работи в офиса на кмета на район Манхатън и явно не се страхува нито от политиката, нито от миналото на Тери.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?