Следва

Гащеризонът на лято 2011

Най-доброто от седмицата на модата в Берлин пролет-лято 2012, част II

Във втората част от най-доброто, на което имахме удоволствието за поредна година да се насладим в Берлин по...

All fashion преди 12 години

Във втората част от най-доброто, на което имахме удоволствието за поредна година да се насладим в Берлин по време на седмицата на модата там, включихме много по-авангардни и типично берлински дизайнери, чиято концепция за мода е по-скоро да бъде израз на арт убеждения и емоции, а не толкова на израза „става за носене”.

Последните четири лейбъла, на които обръщаме специално внимание за следващия летен сезон са сред топ ревютата, които и занапред ще очакваме с нетърпение.

PATRICK MOHR

Докато ние все още свързваме Патрик Мор с неговите брадясали момичета от миналото лято, в Берлин дизайнерът е много уважаван авангарден творец. И има защо. В кoлeкцията пролет/лято 2012 , която се казва "I want mohr", Мор отново се вдъхновява от вечните геометрични форми и силуети.

Заедно с висококачествените аксесоари резултатът е една уникална игра между ексцентрични, авангардни и дори ежедневни елементи от улицата. И все пак, неговата слабост си остава странният, плашещ грим. Помним и моделите без устни от миналия сезон (виж).

PERRET SCHAAD



Успокояващи пастелни цветове, ярко и събуждащо червено, класически елементи, минималистични кройки.
Прекрасно за носене.

DAWID TOMASZEWSKI



Колекцията на този авангарден дизайнер се нарича “VANITAS FLOWERS” и така използва цветовете и детайлите, че роклите биха могли да се превърнат във великолепни вечерни дрехи.

Харесахме също линията, която следва Давид Томашевски, и тя е женствената, тази която подчертава формите, обикновено при роклите, и права, удължаваща фигурата - при саката и панталоните.

Аксесоарите са нестандартни за визията - големи чанти от кожа, които наподобяват ученическите, шапки вместо бижута върху лицето и цветни обувки с много детайли. Най-впечатляващото обаче е, че всички дрехи са направени от дантела и шифон, с изключително красива и качествена изработка.

WOOD WOOD



Нещо много скандинавско има в този лейбъл, но колекцията им за пролетта и лятото на 2012-та, която се казва „STATE OF MIND“, не идва от Севера, а е вдъхновена от красивия и комерсиален Лос Анджелис. Както и от плажовете на Малибу.

Късметлията, който е имал възможността да се впечатлява на живо за колекцията, е взел много добри неща от този слънчев щат – като например мини роклите на цветя и цветни райета.

Това е Берлин - твърде индивидуален, но не и самотен, към чиято модна атмосфера интересът нараства с всеки изминал сезон.


Най-доброто от седмицата на модата в Берлин пролет-лято 2012. Част I

 

More All fashion