Следва

Идеалните бикини. Ако знаеш как изглеждат, напиши ни. Подаръкът е чифт великолепни бански Palmers

In the mood for Chanel. Chanel Haute Couture 2011/2012 в красиви детайли

Мястото е Париж, а музата - Шанел. Времето на Haute Couture колекциите за следващия сезон свърши, но това не...

All fashion преди 12 години

Мястото е Париж, а музата - Шанел. Времето на Haute Couture колекциите за следващия сезон свърши, но това не означава, че не ни интересува какво се крие зад великолепните модели, изработени с хиляди часа ръчен труд и подготовка, милиони за декори и висококачествени материали.

Колекцията Haute Couture есен-зима 2012 вечният поклонник на Коко Шанел Карл Лагерфелд създава в чест на самата Мадмоазел, за да отпразнува раждането на костюма през 20-те години на миналия век. Произведението на Коко Шанел променя смисъла на думата елегантност, мъжката кройка върху женското тяло е основата на определението френски шик.

Точно затова Лагерфелд изважда от архива на времето най-добрите творения на Шанел, интерпретира ги според времето и очакванията днес и прави поредния си шедьовър висша мода.

Почитта към костюма е очевидна, класическият туид се появява във великолепни изтънчени версии, а двуредни палта от кашмир спират дъха ни. Сака, разкроени силно от талията, дълги поли и рокли в изумителни кройки, детайли като големи бляскави копчета и кожени кантове, материите като шифон, кашмир, коприна, дантела, пайети и тафта за вечерните рокли – всичко това си заслужава да се върнем назад седмици по-рано, когато на 5 юли на площад ВАНДОМ в Париж Лагерфелд прави впечатляващ трибют към жената и гениалния дизайнер Коко Шанел.



Цветовете са отново вечните и елегантни бяло, черно, фуксия, тъмносиньо, злато, а аксесоарите включват двуцветни ботуши от коприна, дантелени ръкавици, кожени и от тюл с малки камъни Swarovski. Туидените шапки пък са украсени с внушителни пера.

Музиката разбира се, основно е от репертоара на Игор Стравински. Силната връзка между Шанел и гениалния руски композитор влияе силно върху нейните творчески идеи.

Мястото или ПЛОЩАД ВАНДОМ и Шанел са свързани силно, когато мадмоазел живее в Риц. Точно затова сега там се намира бутикът за бижута Chanel. Много снимки илюстрират този период от живота й, когато площадът и парижаните са истинско нейно вдъхновение.

Гест листата включва обичайното силно френско присъствие, музи на Лагерфелд и жени, които днес наричаме модни икони.

Наслаждавай се>>
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.