Следва

Седмичен хороскоп - 25-31 юли

"Дълга" салата с мариновано пилешко филе и билков дресинг

Добре дошли в света на Confetti Gelateria, разположена в самия център на София. Сред съвременния интериор...

Food преди 12 години

Добре дошли в света на Confetti Gelateria, разположена в самия център на София. Сред съвременния интериор можеш да опиташ новаторския подход към храната на топ готвоча Флавио Молин. Confetti е място за закуска, обяд или вечерна напитка, място за срещи по работа или за удоволствие, място, което не прилича на никое друго.

Точно там се вдъхновихме за нашата всекидневна неизчерпаема откъм гурме идеи рубрика Всяка вечер кулинар. Опитахме десерти и ястия с неповторим вкус и решихме, че трябва да направим всичко възможно да научим тайната на тяхното приготвяне.

Утре вечер ще приготвим Салата с мариновано пилешко филе и билков дресинг

Трябват ти: микс от зелени салати 300г, мариновано пилешко филе 75г, масло 30г, гъби 30г, домат 50г, кисело мляко 30г, соев сос 5г, сол и пипер, розмарин, мащерка.

Начин на приготвяне:
Зехтина, балсамикото и билките се варят на бавен огън за 5 мин. Прецеждаш и охлаждаш. Мариновай пилето за 24 часа в смес от кисело мляко и соев сос, за да стане крехко, овкуси микса от зелени салати с билковия дресинг, в сгорещено масло запържи пилето, нарязано на жулиени с гъбите, и постави върху микса от салати.

После ти е напълно позволено да си оближеш пръстите.

Продуктите могат да бъдат закупени от Confetti Gastronomia.

More from View Sofia

More Food