Хороскоп: body

1 януари - 31 януари 2022

Изглежда, че ще се стремите високо към всичко в началото на  2022 г. Овни, много енергия се съсредоточава върху вашия 10-ти дом, дома на кариерата, границите и амбициите, а Новолунието на 2 януари е идеално да си намислите някакво желание и да започнете нещо голямо. Но ще трябва да бъдете търпеливи, защото Венера продължава да е ретроградна до 29-то число и реакциите на хората към вашите планове може да се променят. Поне лъчезарното Слънце е на ваша стране поне до 19 януари, така че това е отличен момент да измислите стратегия за постигането на идеите си.

Има и други причини да бъдете търпеливи този месец. Комуникативният Меркурий става ретрограден на 14-ти и остава такъв до 3 февруари, което означава, че обстоятелствата могат да се променят и може да се наложи да преструктурирате плановте си. Би било по-добре да направите това, отколкото да бързате твърде много и да загубите нещо важно. Идва и време - пълнолунието на 17 януари - да разгледате баланса между работата и личния си живот. Ако сте склонни да се претоварвате, тогава почувствате много силен тласък да направите нещо по въпроса.

Слънцето се премества в хуманитарния Водолей на 19-ти за престой от четири седмици, което поставя акцента върху вашия 11-ти дом, дома на приятелствата и социалния живот. Това е шанс за вас да видите своите приятелства и групови връзки в перспектива и да вземете някои нови решения. Ще бъдете обаче доста по-разпалени и склонни към раздразнение около 24 януари, когато динамичният Марс преминава в строгия Козирог за около шест седмици. Може да откриете, че сте по-мотивирани, решени, готови за действие и че нищо не може да ви спре да продължите напред.

Очарователната Венера преминава в директно движение в знака на Козирога на 29-ти, слагайки край на ретроградната си фаза и въвеждайки време на решения и нови начала. Може да видите ключови взаимоотношения и споразумения по нов начин и това осъзнаване да причини други важни промени. И накрая на месеца - пак Новолуние, но във Водолей, на 31 януари, което е просто още един шанс да манифестираме мечтите си в рамките на месец. 

Още от ViewSofia