Следва

Джулия Робъртс дебютира като дизайнер на бижута за Chopard

Астрология на приключенията - къде, кога и с кого да пътуваме според зодията

Има шанс да се насладите на пътуванията си още повече, ако ги планирате въз основа на астрологичния си слънчев знак. Всяка зодия притежава набор от архетипи - мощни вътрешни сили, които заставят да зачитаме различните личностни черти, страхове, мотивация и предпочитания, предоставяйки представа за причините, поради които сме привлечени от определено място или защо може да се почувстваме отблъснати от определени дестинации.

Astro преди 4 седмици

Независимо дали сте романтични Риби с богато въображение, които обичат да мечтаят край морето, или огнен Стрелец, който копнее да обиколи света в търсене на култура и приключения, има шанс да се насладите още повече на пътуванията си, ако се ориентирате по звездите. Вашият слънчев знак е продиктуван от времето и мястото, на което сте родени, и много хора се кълнат в него като определящ аспект на личността.

Астрологът на британския Vogue Алис Бел предлага да разгледаме елемента на своя слънчев знак като най-лесния начин да преценим най-доброто пътуване за себе си. „Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец ще бъдат по-склонни към приключения и излизане от зоната си на комфорт“, казва Бел. „Водните знаци като Риби, Рак и Скорпион търсят успокояващи пътувания близо до водата, които да им помогнат да се отпуснат, да се заземят и да изследват вродената си склонност към духовност.“ По същия начин въздушните знаци (Близнаци, Везни и Водолей) намират за естествено да се пуснат по течението и ще се забавляват най-много с пътуване, което включва малко артистична стимулация, докато земните знаци (Телец, Дева и Козирог) са all in за планирани отпуски със структура и цел - колкото по-рано могат да планират и резервират пътуване, толкова по-добре.

Лайф коучът и астролог Джен Кош предлага да се облегнем на архетипите на зодията като начин да експериментирате с пътуванията си. "Всеки зодиакален знак притежава набор от архетипи - мощни вътрешни сили, които заставят да зачитаме собствените си личностни черти, страхове, мотивация и предпочитания“, казва Кош. „Те също така могат да дадат представа за причините, поради които сме привлечени от определено място или отблъснати от друго.“ Кош предлага първо да опознаем архетипите, свързани с нашия слънчев знак, след това да определим кои от тях се усещат най-вълнуващи.

Овен: 21 март - 19 април

От всички огнени знаци, Овенът е най-възхитително прибързан. Архетипите на Овен включват атлет, авантюрист и воин, тъй като те имат силно желание да проправят своя собствена пътека и на тях, респективно, им е най-трудно да забавят темпото. Те нямат много търпение да чакат и да мислят къде ще пътуват; те разчитат на импулс и е вероятно да резервират пътувания в последния момент по прищявка, независимо дали въз основа на необходимост или желание. Тъй като те са изключително активни и процъфтяват в конкуренция, за Овните биха били подходящи за по-приключенски планове за пътуване като изпълнен с екшън поход в Танзания до върха на Килиманджаро, най-високия връх в Африка; можете да се вмъкнете в сафари като награда след похода, за да видите Голямата петорка в Maasai Mara по време на престой в Angama Mara. Овните също биха били основни претенденти за самостоятелно пътуване до Големия остров на Хавай.

Телец: 20 април - 20 май

Докато всички земни знаци ценят структурата и целта, Телците са бикове по природа и са склонни да бъдат едни от най-упоритите, подредени знаци на Зодиака. Истински обитатели на земята, архетипите на Телец са художник, гурман и градинар, тъй като са склонни да ценят стабилността и успокояващия ефект, който идва с постоянната рутина. Телците ценят сигурността и предпочитат да се придържат към това, което знаят, но въпреки това са привлечени от пътувания, които са оплетени с изкуства и здравословна доза земно угаждане. Идеалното пътуване за Телец би било гурманско бягство през Прованс, посещение на винарни като имението Château de Berne с площ от 1500 акра и техния ресторант Le Jardin de Berne със звезда Michelin. Още по-добре е, ако пътуването приключи в Париж, където Телците могат да пазаруват и да се отдадат на още повече кухня със звезди Мишлен в Pléntitude, разположен в луксозния хотел Cheval Blanc Paris или в Ritz Paris. Телците ще харесат, че и двете заведения за хранене са удобно разположени близо до Сена и само на няколко крачки от следващата им спирка: Лувъра.

Близнаци: 21 май - 20 юни

Близнаците обикновено са най-спокойният знак в Зодиака и могат да се справят с почти всичко с лекота: анулиране на пътуване, планове в последния момент или внезапно приключение. С архетипите на комуникатора, музата и поета, най-големият страх на Близнаците е да бъдат сами. Като такива, те са склонни да пътуват в групи и лесно се нагаждат към почти всеки план, независимо дали става дума за спокойно бягство или по-натоварен с екшън маршрут. Но тъй като те са интелектуални и са склонни да бъдат душата на компанията - все пак са очарователни шегаджии - те биха се справили добре на пътуване, което разширява съзнанието и също така им позволява да се срещнат с други активни пътници. Преживявания като Summit at Sea биха били страхотни за Близнаците, тъй като те ценят ученето от експерти, докато изпитват разнообразие, или дори диво каране през пустинни пейзажи, където Близнаците могат да изберат своето приключение за деня въз основа на настроението си.

Рак: 21 юни – 22 юли

Като най-ориентирания към семейството знак в Зодиака, Раците вероятно ще пътуват със сплотена група от приятели или семейство. Архетиповете на този знак включват спасител, защитник и хранител, тъй като те са дълбоко съпричастни и ценят качествено времето над всичко останало. Това кара Раците да обичат пътувания до дома, за да видят любими хора или пътувания до дестинации, където вече са били няколко пъти. Те жадуват за комфорт, така че новите туристически дестинации могат да ги напрегнат; Раците най-вероятно биха предпочели да се чувстват спокойни по време на интимни бягства и на места, където имат собствено пространство за уют. Наемането на вили, хижи и домове би било идеално за Раците. Идеалните за тях планове включват уютен зимен престой с любим човек в My Arbor в Доломитите в Италия или ежегодно лятно бягство със семейството в Es Bec d’Aguila, ферма с органична градина в Менорка, Испания.

Лъв: 23 юли – 22 август

Преливащ от креативност, увереност, желание да поема рискове, да виждат нови неща и да бъде забелязван, този огнен знак е у дома си в топлата, смела природа и предпочита пътуванията да съответстват на собствената му енергичност. Свързаните с Лъса архетипи са любовника, романтика и актьора, Лъвовете се чувстват най-у дома си в приключенски дестинации, които са жизнени, цветни и съдържат определен тип виталност, която ги кара да си тананикат от щастие. Индия е идеална дестинация за Лъва и страна, в която те могат да действат с бързи темпове и да бъдат изключително екстровертни. В Джайпур Лъвовете могат да се насладят на червено-розовия пясъчник на двореца Хава Махал, да прекарат часове в пазаруване в изобилието от цветни текстилни магазини, да си организират престой в двореца Раджмахал в стил арто деко, а по-късно да посетят забързания град Делхи, където да скочат на влак, за да видят емблематичния Тадж Махал. Ако имате нужда от още повече адреналин, можете да се доближите до тигрите в Националния парк Ranthambore след което да се отправите направо към Южна Гоа, където ви чака сърф по вълните на Agonda Beach.

Дева: 23 август – 22 септември

Всички земни знаци обичат самостоятелни пътувания и солидно планиране, но за разлика от Телец и Козирог, Девите желаят някакво уелнес докосване в пътуването си. Те са известни като перфекционистите, пазителите и организаторите на Зодиака, но също и като билкари, лечители и отшелници. Тези две привидно противоречащи си архетипни привличания - желанието за съвършенство, но и за спокойствие - могат да намерят хармония, когато комбинират в едно пътуване организация и грижа за здравето. Девите могат да намерят пътуване до лечебен център за идеално откъсване от ежедневието. Тихото уединение на Випасана може да се отрази добре на Девата или дори посещение на по-структуриран уелнес маршрут в Auberge Hacienda Alta Gracia в Коста Рика, където могат да се насладят на церемония с какао и скраб за тяло на основата на кафе в билкова каменна вана по протежение на река Калиентило. Девите ще се зарадват и на новия имот на SIRO в Дубай, където при настаняване се предлагат авангардни възстановителни лечения като криотерапия, студени вани и интравенозни капки.

Везни: 23 септември – 22 октомври

Истински естети по душа, Везните са любовниците, хамелеоните и светските личности на Зодиака. Понякога е доста трудно да разберем напълно личността на Везните, тъй като те са склонни да се сливат със средата и да приемат личността на тези, с които са. Подобно на Близнаците, Везните не обичат да са сами. Майстори на чара и дипломати до сърцевината си, Везните могат да бъдат доста спокойни, когато става въпрос за плановете им за пътуване и обикновено се съгласяват с какъвто и да е груповият консенсус - St. Бартс или Сен Тропе, за тях няма значение. Стига да са в компания, те ще се забавляват, където и да отидат. Ако Везните предприемат някаква инициатива, за да допринесат за плановете за пътуване, това ще бъде пътуване, което изследва по-фините неща в живота: култура, изкуство и пазаруване. Те ще процъфтяват, ако изследват датското движение за модерен дизайн в Копенхаген или дори на пътуване до Япония, за да се насладят на културата и пазаруването в Токио, преди да се отправят към остров Наошима във вътрешното море Сето, където могат да се възхитят на инсталациите във фантастичния арт сайт Benesse.

Скорпион: 23 октомври – 21 ноември

Известни със способността да навигират в дълбоки емоционални води и силно желание да разберат сложната социална динамика, Скорпионите са склонни да търсят образователен компонент в своето пътуване - и нещото, за което обичат да учат най-много, са самите те. Една част алхимик, една част бунтовник, Скорпионите се идентифицират като самотни рейнджъри, които търсят да разберат себе си; те често могат да приемат любознателна личност като търсачи на истината и лечители. Докато един от най-големите им страхове е да покажат на другите своята уязвимост, това може да бъде и нещото, което ги освобождава. Без да се страхуват от тъмнината и сложността си, Скорпионите биха се справили добре с психеделични уединения, където могат да се потопят дълбоко във вътрешния си свят: лечебно уединение с аяуаска в Soltara Healing Center в Коста Рика или церемония с псилоцибин в Beckley Retreats в Ямайка са фантастични възможности за вечно любопитните.

Стрелец: 22 ноември – 21 декември

Стрелците са търсачите, скитниците, мъдреците и учените на Зодиака. Те са естествени изследователи, които жадуват както за култура, така и за приключения; колкото по-непозната е дестинацията или неясна темата, толкова по-добре за Стрелеца, тъй като този баланс задържа вниманието му и му позволява да изследва непознати дълбини, както буквално, така и преносно. Тъй като са безстрашни пътешественици, които се интересуват от учене и придобиване на знания, те често ще бъдат склонни към продължителен престой в друга страна. Пътешествие през чудесата на Югоизточна Азия би било идеално за Стрелеца: посещение на древните градове Баган в Мианмар, Ангкор Ват в Камбоджа и Луанг Прабанг в Лаос. Те също така биха били склонни към престой в Бутан - може би в Gangtey Lodge, за да научат повече за будистката култура сред древните манастири - или дори приключение през Йордания, където могат да изминат пътеката от Уади Рум до Петра в среща и общуване с бедуини, пазителите на портата на земята.

Козирог: 22 декември – 19 януари

От всички земни знаци Козирозите са удостоени с репутацията на най-сериозния тип: планове, планове и още планове! С архетипите на владетеля, тиранина и боса, те жадуват за ред, структура и цел. Това, което ги отличава от другите земни знаци обаче, е влечението им към традицията – история, класическа музика и богат списък със задачи. Козирозите не се нуждаят непременно от някакво усещане за новост по време на пътуването си - без поемане на рискове, молим - така че европейските дестинации от стария свят биха били идеални за Козирога. Те биха харесали сградата на унгарския парламент в готически възрожденски стил в Будапеща, бароковия дворец Шьонбрун във Виена и средновековния Карлов мост в Прага. Пътуването им би било още по-добро, ако натоварят туристическа агенция да се справи с цялата логистика.

Водолей: 20 януари – 18 февруари

Въпреки че не са непременно самотници, Водолеите са напълно окей да се открояват в тълпата, дори това да означава, че не се вписват. С желание за умствена стимулация и разнообразие на всяка крачка - те винаги искат да правят нещо, което никой друг не е правил преди - този въздушен знак е най-вероятно да пътува до космоса. Тъй като пътуването до Марс може да е реалност след няколко десетилетия, засега Водолеите трябва да се задоволят с изживявания извън утъпкания път, които разширяват съзнанието им и ги насочват към природата. Някои идеи за пътуване могат да включват Уругвай и престой в Posada Ayana, където да видят инсталацията на Джеймс Турел Ta Khut, или пропускане на типичните пешеходни преходи в Патагония и избирайки вместо това експедиция през Кордилера Хуайуаш в Северно Перу, където всеки ден по пътеката предлага нови гледки към лазурни басейни, разположени под покрити със сняг върхове.

Риби: 19 февруари - 20 март

Силно мечтаещи и дълбоко интуитивни, Рибите искат пространство да мечтаят и да бъдат любовници и мистици; те са известни като гледачите, лечителите и поетите на Зодиака. От всички водни знаци те най-вероятно ще копнеят за най-примамливите брегове, езера и реки в света, защото водата носи духовно възстановяване. Рибите могат да навлязат още по-дълбоко в себе си и да преживеят сериозна трансформация в присъствието на вода. Те обичат да надхвърлят типичното йога убежище за трансформиращо изживяване като тези, предлагани от Cosmic Serpent в Мексико, където могат да научат за Хюман Дизайн и за своите астрологични профили между изпълнените с пара йога класове с изглед към Тихия океан. Те също биха се радвали на многоседмично аюрведично пътуване в Amrtasiddhi в Бали, изживяване, изпълнено с ежедневни спа процедури, йога и персонализирано здравословно меню, или дори пътуване през най-мистичните градове в Перу, където да лъкатушат през ливади с диви цветя, пълни с реки и потоци, докато изучават историята на народа кечуа, култура, от която Рибите могат да се поучат.

More Astro