Следва

Първата колекция Khy на Кайли Дженър - всички визии

"Феноменално грозна" и други епитети за първата колекция на Анджелина Джоли

WWD публикува статия, посветена на премиерата на новата колекция на Chloé, която марката пуска заедно с новата модна марка на Анджелина Джоли Atelier Jolie. Холивудската звезда работи върху елементите в линията с бившия творчески директор на Chloé Габриела Хърст

All fashion преди 5 месеца

„Отвъд естетическата привлекателност на линията, сътрудничеството се основава на овластяването на жените и хората в нужда", се отбелязва в статията. През юни Chloé обяви, че ще стане първият производител на дрехи, който ще си партнира с обществения център на Jolie за „занаятчии и съзнателни потребители“.


Габриела Хърст и Анджелина Джоли

Така бродерията на някои артикули от колекцията е разработена в партньорство с La Fabrique Nomade, парижка организация, която осигурява професионална интеграция на занаятчии бежанци и мигранти, живеещи във Франция. Освен това холивудската актриса обещава да използва приходите си от това сътрудничество за организиране на стажове и създаване на инфраструктура за бежанци и други групи, нуждаещи се от помощ. Също така се съобщава, че линията е направена от най-малко 80% рециклирани материали, така че при създаването й е нанесена най-малко вреда на околната среда.

Създадена „с оглед на редица типове тяло, централната концепция на колекцията се отличава с преобладаващо неутрална цветова палитра, която ще допълни широка гама от тонове на кожата.“ Представените артикули включват дълга черна пелерина, бяла рокля с копринена яка, черни панталони и копринена риза, бежова слип рокля и черен вълнен костюм от три части.

Артикулите струват от 850 до пет хиляди долара, като колекцията Chloé x Atelier Jolie ще бъде налична в бутиците на Chloé и на сайта на марката през януари.

Статията и новата колекция Chloé x Atelier Jolie се обсъждат в Telegram. "Няма конкретика, само общи фрази. Но блясъкът на белите палта на Анджелина Джоли и Габриела Хърст заслепява очите толкова много, че не могат да се видят самите дрехи, заради които изглежда, че е започнало това. Вероятно това е било и намерението. В тези два тийзъра виждаме нещо напълно неясно. Особено ни "зарадва" бежовата комбинация - феноменално грозно нещо, което също така е толкова зле ушито, че дори на снимката се издува във всички посоки", пишат That's Haute. 

Критиците са на мнение, че „за пореден път се опитват да ни продадат лош продукт, опакован в лъскава обвивка от празни обещания да се борим за всичко добро“. Следват призиви към всички, чиито сърца "ги боли за бъдещето на нашата планета“, да се стегнат и да не произвеждат абсолютно нищо, вместо да правят "подобни бездарни глупости“. 

More All fashion